Správy Samospráva

Budova trenčianskej strednej školy vo veľkej rekonštrukcii: Pozrite termín otvorenia!

SOŠ stavebná Emila Belluša v Trenčíne sa konečne dočkala vytúženej rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Budova trenčianskej strednej školy vo veľkej rekonštrukcii: Pozrite termín otvorenia!
Zdroj: TASR

Od októbra minulého roku prebiehajú na SOŠ stavebnej Emila Belluša rozsiahle rekonštrukčné práce. Vynovenú a energeticky úspornú budovu by sa malo podariť skolaudovať už počas nadchádzajúcej ja­ri.

Samotná škola sa môže pochváliť s viac ako päťdesiatročnou históriou. Toto dlhé obdobie sa podpísalo aj na samotnej budove, ktorá v týchto dňoch podstupuje náročnú a komplexnú rekonštrukciu. Od poklepania základného kameňa stavby v októbri minulého roku sa jej priestory zaplnili robotníkmi. „Za ten čas sme stihli vymeniť 90% z celkového počtu okien na budove. Začali sa tiež vzduchotechnické práce a zároveň sa pracuje na zateplení celej fasády budovy a strechy. Zhruba o tri týždne plánujeme maľovať učebne a kabinety a postupne začať pripravovať budovu na odovzdanie,“ povedal stavebný dozor Ivan Matejka.

Pokračujúce práce chváli aj riaditeľka školy Marina Knappová. „Veľmi sa teším, že rekonštrukcia prebieha podľa plánu. Budova školy si to po 55 rokoch naozaj zaslúžila. Poďakovať musím najmä Trenčianskemu samosprávnemu kraju, pretože bez neho by sa tento projekt nepodarilo zrealizovať,“ objasnila Martina Knappová.

Na realizáciu projektu bolo vynaložených takmer 2,4 mil. eur, pričom zo župnej pokladnice poputuje na rozsiahlu rekonštrukciu budovy školy bezmála 400 tis. eur, zvyšok je hradený z prostriedkov európskych fondov v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.

V zrekonštruovanej budove budú fungovať najmodernejšie prvky z oblasti energetiky ako rekuperácia či solárne systémy. Do vynovenej školy by mohli prví žiaci vkročiť podľa plánu už na jar tohto roku. „Určite by som bola veľmi šťastná, keby sme to potom spolu s Trenčianskym samosprávnym krajom, žiakmi, rodičmi a kolegami poriadne oslávili,“ dodala s úsmevom Martina Knappová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM