Rôzne

Bývanie v Trenčíne: Koľko ďalších nájomných bytov v tomto roku pribudne?

V meste Trenčín pribudnú ďalšie nájomné byty vrátane parkovacích miest a prislúchajúcej infraštruktúry.

Ilustračný obrázok k článku Bývanie v Trenčíne: Koľko ďalších nájomných bytov v tomto roku pribudne?
Zdroj: Webnoviny.sk

Po tom, ako mesto kúpilo 48 nájomných bytov v polyfunkčnom dome „Obytný súbor Condominium Eurozeta Trenčín“ na Veľkomoravskej ulici, získa v tomto roku ešte ďalších 26 bytov, vrátane parkovacích miest a prislúchajúcej infraštruktúry. Informovala o tom oficiálna webová stránka mesta Trenčín.

V budove bývalej administratívy Ozety na Veľkomoravskej ulici prerobili podľa web stránky mesta niekdajšie kancelárie na byty. Investorom bola spoločnosť Solum, od ktorej Mesto kúpilo 48 nových nájomných bytov. Trenčín získal dotáciu z ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja a aj podporu zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Celková kúpna cena 48 nájomných bytov, vrátane 48 parkovacích miest bola vyše 2,3 milióna eur. Do 26 jednoizbových a 22 dvojizbových bytov by sa prví nájomcovia mali nasťahovať v lete 2018 po tom, ako žiadateľom odporučí prideliť byty komisia sociálnych vecí (6. 6. 2018) a následne uzavretie nájomných zmlúv odsúhlasí mestské zastupiteľstvo (4. 7. 2018).

Ďalších 26 nájomných bytov by malo mesto podľa svojich informácií získať ešte v tomto roku na rovnakej adrese. Ich kúpu schválili mestskí poslanci vo februári 2018, a to formou úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR. 16 jednoizbových a 10 dvojizbových bytov má cenu takmer 1,2 milióna eur, z toho 65 % by zabezpečil úver zo ŠFRB a 35 % dotácia z ministerstva. Parkovacie miesta a pozemky pod parkovacími miestami by mesto odkúpilo za 1 euro.

Kde treba žiadať o mestský nájomný byt?

Žiadosť spolu s povinnými prílohami treba podľa web stránky mesta odovzdať v Klientskom centre Mestského úradu v Trenčíne. Žiadateľom môže byť len občan s trvalým bydliskom v Trenčíne. Čo všetko treba doložiť k žiadosti a celý postup od žiadosti k prideleniu nájomného bytu nájdete na webe mesta: Pre občanov – Bývanie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM