Rôzne

Časť z festivalu POHODA presunuli do trenčianskeho skejtparku: Budú aj koncerty!

Zaujímavý nápad. Garáž z Pohody ponúka priestor na hudobné a komunitné začiatky mladých Trenčanov.

Ilustračný obrázok k článku Časť z festivalu POHODA presunuli do trenčianskeho skejtparku: Budú aj koncerty!
Zdroj: Pohodafestival.sk

Z Garáže z hudobného festivalu Pohoda vznikne v skejtparku v Trenčíne priestor na hudobné a komunitné začiatky mladej generácie. Garáž, ktorú poznajú návštevníci Pohody ako najmenšie pódium festivalu, bude mladým k dispozícii dva mesiace. Projekt je podporou kandidatúry mesta Trenčín na Európske hlavné mesto kultúry 2026.

Symbol začiatku

Ako informoval riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák, ide o spoločný projekt tímu Trenčín 2026, festivalu Pohoda a komunity z trenčianskeho skejtparku. Tých zastupuje skejter a gitarista Milan Hanuliak, ktorý hrá v trenčianskej kapele Cherry Street.

„Garáž z Pohody je zároveň symbolom začiatku. Garáž považujeme za základ hudobnej scény, tam sa začína cesta mnohých kapiel. Aj my v Bez ladu a skladu sme začínali v garáži u našich na Novinách alebo neskôr u Kubicovcov,“ skonštatoval Kaščák.

Viac správ zo Slovenska

Kultúrny program

Komunita skejterov, bikerov, kolobežkárov v trenčianskom skejtparku bude mať aj vďaka festivalu Pohoda k dispozícii vybavenú garáž na hudobné a iné akcie. Projekt dáva príležitosť špecifickej mestskej komunite, aby si sama tvorila kultúrny program podľa svojich predstáv. Priestor bude k dispozícii v októbri a v novembri, akcie môžu ľudia nahlasovať od otvorenia 25. septembra na stránke trencin2026.sk v sekcii Garáž. Tím Trenčína 2026 im produkčne pomôže pri realizácii.

Garáž otvoria 25. septembra vystúpením raper Gleb a trenčianske kapely Fraktúra, Cherry Street a Fyasco.

Správy z Trenčína a okolia

Vlastná ponuka

„V programe kandidatúry Trenčín 2026 máme cieľ, aby sa z pasívnych prijímateľov kultúry stali aktívni účastníci. Tiež chceme vytvoriť možnosti na to, aby sa ľudia naučili sami si vytvoriť kultúrnu ponuku, ktorá im v meste chýba," pripomenula Veronika Žák Sučanská, ktorá má v tíme Trenčín 2026 na starosti zapájanie obyvateľov do projektu.

Ak mesto získa titul Európske hlavné mesto kultúry, Garáž bude putovať po celom meste a jeho okolí. Rôzne umelecké skupiny alebo komunity dostanú možnosť presunúť si Garáž k svojmu pôsobisku a pripraviť v nej program na určený čas. Pri manažovaní sa nebudú musieť spoľahnúť len na vlastné sily, získajú aj mentorstvo v oblasti organizovania kultúrnych podujatí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM