Rôzne Správy

Cestovateľská výstava nie je všetko: Čo ešte môžeme vidieť na našom výstavisku?

Na trenčianskom výstavisku budú počas víkendu súbežne prebiehať tri tematické výstavy. Na svoje si tam ale prídu aj najmenší.

Ilustračný obrázok k článku Cestovateľská výstava nie je všetko: Čo ešte môžeme vidieť na našom výstavisku?
Zdroj: TASR

Cestovateľské inšpirácie na blížiacu sa letnú turistickú sezónu ponúkne v piatok a v sobotu (18. 5.) ôsmy ročník výstavy cestovného ruchu Región Tour Expo na trenčianskom výstavisku Expo Center. Na ploche takmer 230 metrov štvorcových sa v dvoch pavilónoch predstaví 26 vystavovateľov z Českej republiky a Slovenska.

Ako informovala PR manažérka výstaviska Expo Center Romana Paur, návštevníci sa môžu tešiť na známe i menej známe miesta, prírodné a historické zaujímavosti, tipy na dobrodružné výlety, atrakcie aj chvíle oddychu. Svoju ponuku predstavia jednotlivé regióny, mestá a obce Slovenska a Českej republiky.

„Festival chutí a vôní prinesie v rovnakých dňoch štvrtý ročník výstavy Chuť Slovenska. Je zameraná na podporu slovenských potravinárskych výrobkov. Návštevníci majú možnosť bližšie spoznať slovenskú kvalitu, ochutnať výrobky z mäsa, mlieka, syrov či pečiva. Nebude chýbať ani obľúbený slovenský salaš Zbojská, Koliba Trenčín či ponuka vín, pálenky a medoviny,“ uviedla Paur.

Treťou výstavou, ktorá počas najbližších dvoch dní oživí trenčianske výstavisko, je siedmy ročník výstavy Torty a svet pečenia. Je určená nielen pre profesionálnych cukrárov, ale aj pre laikov či samoukov v tomto remesle. Aj vďaka praktickým ukážkam sa môžu návštevníci priučiť novým trendom a inšpirovať sa. Súčasťou výstavy je aj celoslovenská súťaž o najkrajšiu tortu.

Trojicu výstav doplní v sobotu festival pre najmenších Detský svet, ktorý prinesie mnoho vystúpení a aktivít pre deti, maľovanie na tvár a súťaže.

Na trenčianskom výstavisku sa konal jubilejný veľtrh Záhradkárska jar

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM