Správy Samospráva

Čistenie komunikácií po zimnej údržbe v Trenčíne: Vieme, kedy to začne

Samospráva začína s jarným upratovaním. Cesty a chodníky je potrebné vyčistiť od zimných posypov. Čítajte viac ako to bude prebiehať.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie komunikácií po zimnej údržbe v Trenčíne: Vieme, kedy to začne
Zdroj: Dnes24.sk

V Trenčíne začnú od pondelka (18. 3.) s čistením miestnych komunikácií po zimnej údržbe i v zastavaných častiach mesta, v ktorých sú aj parkovacie miesta.

Ako informoval riaditeľ Mestského hospodárstva a správy lesov mesta Trenčín Roman Jaroš, najskôr strojmi zametú cesty v mestskej časti Juh, potom sa čistenie presunie do mestských častí Sever, Stred a napokon Západ. Na vchodoch bytových domov a vo vývesných tabuliach mesta budú umiestnené približne týždeň pred čistením informácie o harmonograme čistenia.

„Žiadame občanov, aby rešpektovali prenosné zvislé dopravné značenie. Od toho je totiž závislá kvalita výkonu čistenia. V niektorých lokalitách sa budú čistiť komunikácie raz na jednej strane ulice a druhýkrát na druhej strane, aby sme neobmedzili parkovanie áut naraz po oboch stranách,“ doplnil Jaroš s tým, že aj v tomto roku sa bude dbať na čistotu ciest a chodníkov priebežne počas celého roka.

Ak pre nepriaznivé počasie nebude možné dodržať harmonogram čistenia podľa stanovených termínov, bude vypracovaný dodatočný harmonogram na dočistenie konkrétnych ulíc. Chodníky budú čistiť súbežne s priľahlými cestami.

Niektoré hlavné ťahy v meste boli podľa neho už vyčistené a niektoré sa zametajú aj v týchto dňoch. „Okrem vozidiel zmluvného partnera, spoločnosti Marius Pedersen, využívame na čistenie komunikácií aj náš stroj. Ten už v zimných mesiacoch, keď to počasie umožnilo, čistil cyklotrasy a miestne komunikácie vo vybraných lokalitách,“ uzavrel Jaroš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM