Marek Vatraľ Rôzne Správy

CNN o Trenčíne: Sme v TOP 15 najromantickejších miest v Strednej Európe! FOTO

Známa spravodajská televízia CNN sa na svojej webovej stránke sústredila na najromantickejšie mestá v Strednej Európe. Čo napísala o Trenčíne?

Ilustračný obrázok k článku CNN o Trenčíne: Sme v TOP 15 najromantickejších miest v Strednej Európe! FOTO
15
Galéria
Zdroj: shutterstock

Cestovateľská podstránka amerického spravodajského portálu CNN pravidelne prináša tipy na zaujímavé cestovateľské lokality z celého sveta. Tentokrát sa zamerala na najromantickejšie mestá v Strednej Európe, medzi ktoré významovo zaradila aj naše mesto.

„So svojimi idylickými krajinami, dramatickými hornatými vrškami a okázalým pobrežným výhľadom, Stredná Európa nemá nedostatok malebných scenérií a destinácií. Je to tiež domov skrytých miest , ktoré sú perfektné alebo ideálne pre tých, ktorí sa chcú samy ponoriť do cestovateľskej romantiky a dobrodružstva či už túlaním sa po krásnych úzkych uličkách alebo nazeraním na historické výhľady,“ napísal portál CNN.

A ako vníma autor textu mesto Trenčín?

„Toto krásne slovenské mesto je definované velikánskou pevnosťou, ktorá z neho robí ideálnu destináciou pre milovníkov histórie,“ uvádza cestovateľská podstránka portálu CNN.

Trenčiansky hrad je podľa spomínanej web stránky ohromujúcou črtou stredovekého inžinierstva, ktoré okamžite vyráža dych. Staré mesto je rovnako fascinujúce, kedže je podľa portálu posilnené šarmom hlavného námestia a úzkymi ulicami vedúcimi k pevnosti. Pod touto pôsobivou stavbou leží podľa portálu aj unikátny hotel Elizabeht, ktorý je elegantnou secesnou budovou s dvetisíc ročným rímskym nápisom.

Ďalším slovenským romantickým mestom Strednej Európy je Banská Štiavnica. Jej čaro vyzdvihuje autor podobne ako Trenčín.

Naše mesto sa tak spolu so Štiavnicou zaradilo medzi 15 miest, ktoré portál odporúča navštíviť. Okrem nich sa medzi tipmi Američanov ešte ocitli Český Krumlov, Sopot, Kutná Hora, Szentendre, Krynica-Zdrój, Mikulov, Kazimierz Dolny, Tokaj, Mariánské Lázně, Eger, Telč, Sandomierz a Balatonfüred.

Pozrite si aj fotogalériu Trenčína, ktorý CNN považuje za jedno z najromantic­kejších miest Strednej Európy

CNN zaradila Trenčín medzi TOP 15 romantických miest, SÚHLASÍTE?
15
Galéria
Zdroj: shutterstock

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Trenčín je nádherný aj z vtáčej perspektívy

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM