Čo s nedeľným vývarom? Kuracie frikasé s citrónom
Ak vám ostal vývar z nedeľnej polievky, máme pre vás skvelý tip. Kuracie frikasé znie síce zložito, no opak je pravdou.
Často počas týždňa rozmýšľate nad tým, čo s vývarom, ktorý vám zostal po nedeľnom obede? A zároveň neschvaľujete riešenie, že čokoľvek, čo vám istú dobu „zavadzia“ v chladničke, treba okamžite vyhodiť…
Isto to platí aj pre vývar, napríklad kurací, po ktorom máte v hrnci kopec kvalitného uvareného mäsa (inak spôsob prípravy varením je považovaný za najzdravší) a tiež úžasnú zeleninu!
Nemusíte už neustále uvažovať čo s polievkou, ktorá vám zostala po slávnostnom nedeľnom obede. Je tu recept, ktorý má možno zvláštny, netradičný názov, no je strašne jednoduchý. A využijete pritom všetko, čo vám zostalo z nedeľnej kuracej polievky vrátane mäsa aj zeleniny.
Tak poďme na to a pozrime sa, čo chladnička dala.
Kuracie frikasé s citrónom
Potrebujeme:
- kurací vývar so zeleninou aj mäsom,
- soľ,
- čierne korenie,
- 50 g masla,
- 50 g múky,
- citrónovú kôru aj šťavu,
- trochu čerstvého zázvoru,
- 1 K-Classic šľahačku,
- strúčik cesnaku,
- petržlenovú vňať.
Postup: Urobíme si zápražku, a to tak, že opražíme múku na masle, krásne do zlatista. Riedime ju kuracím vývarom a šľahačkou, pridáme nastrúhaný zázvor, cesnak aj citrónovú kôru a šťavu, chvíľu ešte povaríme. Ak treba, môžeme dochutiť soľou a čiernym korením. Nakoniec nasekáme zeleninu a mäso z polievky. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Náš tip
Podávať môžeme aj s uvarenými vajcami (nakrájať na väčšie kúsky), sú v tejto kombinácii neuveriteľne dobré. A k tomu zemiaky.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy