Rôzne

DÁTUM otvorenia kúpaliska v Trenčíne je vonku: Ako to bude so vstupným?

Letné kúpalisko na Ostrove sa čoskoro otvorí. Pozrite si, aká bude jeho kapacita a aké opatrenia budú platiť.

Ilustračný obrázok k článku DÁTUM otvorenia kúpaliska v Trenčíne je vonku: Ako to bude so vstupným?
Zdroj: TASR

Letné kúpalisko v športovo-rekreačnom areáli Ostrov v Trenčíne otvoria 1. júla. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Kapacita

„V Trenčíne otvárame letné kúpalisko od 1. júla. V areáli sú štyri bazény – rekreačný, plavecký, detský a dopadový s tobogánmi. Bazény sú vyčistené, aktuálne upravujeme zeleň a čistíme celý areál. Opatrenia hygienikov hovoria o jedom návštevníkovi na desať štvorcových metrov. Máme 17 000 štvorcových metrov plochy (trávnatej/be­tónovej) a viac ako 2800 štvorcových metrov vodnej plochy, takže v našom prípade nie sme limitovaní spomínaným opatrením. Kapacita kúpaliska je tak 1500 ľudí,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, pred vstupom na kúpalisko budú umiestnené značky na rozstupy, bezdotykové dávkovače antibakteriálneho prostriedku a ľuďom budú merať teplotu. Nutnosťou bude zvýšená starostlivosť o sociálne zariadenia (WC, sprchy) a o všetky dotykové plochy vrátane prvkov na detskom ihrisku.

O vstupnom

„V porovnaní s minulou sezónou nebude možné areál kúpaliska počas dňa opustiť a neskôr sa vrátiť na zakúpenú vstupenku. Po opustení areálu si návštevník, ak sa ešte v ten deň bude chcieť na kúpalisko vrátiť, bude musieť kúpiť novú vstupenku. Plavecký bazén bude možné využívať výlučne na plávanie, teda nie na skákanie do vody,“ zdôraznila Ságová s tým, že otváracie hodiny i výška vstupného zostávajú nezmenené.

Počas minuloročnej letnej sezóny bolo trenčianske kúpalisko otvorené 78 dní. Počas nich privítalo 59 170 návštev­níkov, rok predtým to bolo 71 734 návštev­níkov.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM