Webnoviny - Rôzne

Deti chce súťaž naučiť piť vodu

Pripomenúť najmä deťom pred blížiacim sa letom, že voda z vodovodu je ideálnym riešením pitného režimu je cieľom kampane a súťaže Asociácie vodárenských spoločností s názvom Pijem zdravú vodu, nápoj z vodovodu.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Jana Linhartová z agentúry Penelopa, súťaž určená žiakom základných škôl sa začne 25. mája a potrvá do 22. júna. Úlohou súťažiacich je vytvoriť fotografiu na námet Voda – môj priateľ a zaslať ju na webstránku súťaže http://www.pijemzdravuvodu.sk. Na víťazov čakajú zaujímavé ceny. „Aby sa do súťaže zapojilo čo najviac detí, oceňovaná bude aktívna aj pasívna forma vstupu do súťaže.“ Znamená to, že do žrebovania cien sa zaradia aj deti, ktoré budú iba hlasovať v ankete o najkrajšiu fotografiu.

„Voda z vodovodu je plným právom vnímaná ako kvalitný nápoj, okrem iných úžitkov pre domácnosť. Ako produkt podlieha prísnym zákonným normám SR a EÚ, je pravidelne monitorovaný príslušnými regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva. Odborníci ju dlhodobo odporúčajú na každodennú neobmedzenú konzumáciu, jej ideálne zloženie vplýva pozitívne na ľudský organizmus,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe. Vodári v nej zároveň pripomínajú, že za vodou z vodovodu nemusíme chodiť do obchodu, stačí len otočiť kohútikom bez toho, aby sme zaťažili životné prostredie plastovými obalmi.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM