Správy Samospráva

Diaľnica medzi Považím a Hornou Nitrou: Pellegrini sa vyjadril k termínu

Podpredseda vlády Peter Pellegrini sa vyjadril k termínu začatia výstavby toľko očakávanej dialnice v našom regióne. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Diaľnica medzi Považím a Hornou Nitrou: Pellegrini sa vyjadril k termínu
Zdroj: TASR

Záujmom vlády SR je pripraviť región hornej Nitry tak, aby sa postupne odpojil od prílišnej koncentrácie na ťažobný priemysel a aby sa tu rozvíjali aj iné druhy priemyslu. Po skončení odbornej konferencie o transformácii hornej Nitry to v pondelok v Trenčíne povedal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD).

Podľa Pellegriniho je informácia, že sa rýchlostná cesta R2 spájajúca Považie s hornou Nitrou začne stavať až v roku 2035, mylná.

„Pokračuje sa v príprave, na mnohých úsekoch sú vydané územné rozhodnutia, postupne sa bude žiadať o stavebné povolenia. Končí sa s vyvlastňovaním pozemkov pod obchvat Prievidze s tým, že v roku 2019 by sa po úspešnej súťaži už dokonca mohol stavať,“ zdôraznil podpredseda vlády.

Aj podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku nie je Región hornej Nitry izolovaným regiónom, je preto potrebné dopravnú infraštruktúru dobudovať nielen na hornej Nitre, ale prepojiť ju s Považím rýchlostnou cestou R2 a Nitrou rýchlostnou cestou R8.

Akčný plán bude mať za úlohu pripraviť naozaj kvalitné projekty pre rozvoj hornej Nitry. Úspešné budú až vtedy, keď posledný baník, ktorý odíde z hornej Nitry, bude zamestnaný,“ zdôraznil Baška.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM