Marek Vatraľ Kultúra

Do nového týždňa so zábavou: V Trenčíne sú aj tieto možnosti

Začal nový týždeň, a to nielen s povinnosťami. Nájdite si chvíľku aj na oddych v meste.

Ilustračný obrázok k článku Do nového týždňa so zábavou: V Trenčíne sú aj tieto možnosti
Zdroj: TASR

Kinotip: Jack stavia dom

21. 1. o 19:00 hod., ArtKino Metro

Ponurý, ale zároveň groteskne humorný film nás zavedie do USA 70. rokov. Pre sériového vraha Jacka je každé zabitie umeleckým dielom. Svoje temné majstrovstvo sa snaží počas rokov vybrúsiť k dokonalosti. Napriek jeho vysokej inteligencii sa polícia pomaly približuje, zatiaľ čo Jack viac a viac riskuje na ceste k dokonalej vražde. Násilné činy mu pomaly ale isto dláždia cestu do horúcich pekiel…

Večer najlepších filmov a reklám 2018

22. 1. o 18:00 hod., Kino Lúč

Rok 2018 ešte úplne neskončil, ale už teraz je jasné, že priniesol mimoriadne diela v oblasti svetovej kinematografie, televíznej produkcie a reklamy. Počas filmového večera si predstavíme len to najlepšie z moderného vnímania audiovizuálneho umenia. Je pozoruhodné, ako sa tento druh tvorby stále vyvíja a hľadá nové cesty ako zaujať často presýtených divákov. Nestrácajte čas s priemernosťou a balastom. K slovu sa tentoraz dostane iba kvalita. A sprevádzať vás ňou bude šéfredaktor portálu Kinema.sk Peter Konečný.

Oflajn

22. 1. o 18:00 hod., Galéria Vážka

Mestský kvíz o histórii a súčasnosti Trenčína spája ľudí rôzneho veku, profesií a záujmov. Aj v januári sa stretneme, vypneme mobily, trochu sa zabavíme a niečo sa naučíme. Štartovným teraz spolu podporíme činnosť občianskeho združenia Amazonky Trenčín, ktoré pomáha onkologickým pacientkám a ich rodinným príslušníkom.

Róbert Margoč: Kolumbia a Peru

23. 1. o 18:30 hod., Knižnica

Autentická sonda do Amazonského pralesa, karibských pláží, andskej oblasti Páramo s jedinečným ekosystémom, či niekdajšieho centra svetového obchodu s kokaínom. Spoznajte krajiny všetkých rás prostredníctvom fotografií a zážitkov trenčianskeho cestovateľa Róberta Margoča.

Kinotip: Zložka 64

23. 1. o 20:50 hod., Cinemax

Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.

Brook Pridemore_koncert

24. 1. o 19:00 hod., Coffee Sheep

Brook Pridemore je anti-folkový spevák z Brooklynu (New York), ktorý príde podporiť koncertom už svoj šiesty albumu – Metal Is My Only Friend. Znie úprimne až hanebne sarkasticky. Pridemore túži znieť ako Jonathan Richman frontman Sunn O)) alebo Roger Miller frontman Sleep.

Kinotip: Schindlerov zoznam

24. 1. o 19:00 hod., ArtKino Metro

Pred dvadsiatimi piatimi rokmi vznikolSchindlerov zoznam, jeden z najzásadnejších filmov všetkých čias. Pri príležitosti tohto výročia sa znovu vracia do kín, doplnený predhovorom režiséra Stevena Spielberga. Schindlerov zoznam je hlboko šokujúca, nemilosrdná dráma o nočnej more našej civilizácie – holokauste. Príbeh podľa skutočných udalostí rozpráva osudy miestami bezškrupulózneho podnikateľa Oskara Schindlera, ktorý najprv na vojne veľmi zbohatol, aby na jej sklonku obetoval všetky svoje prostriedky a svoj majetok pre záchranu 1100 ľudských životov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Ak zábava doma, tak nech to má grády! :)

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM