Kultúra

Do Trenčína zavíta Bažant Kinematograf: Vieme, aké filmy prinesie tento rok

Začiatkom leta do nášho mesta opäť zavíta Bažant Kinematograf. Aké filmy môžeme tento rok pod nočnou oblohou vidieť?

Ilustračný obrázok k článku Do Trenčína zavíta Bažant Kinematograf: Vieme, aké filmy prinesie tento rok
Zdroj: Dnes24.sk

Ak máte radi filmy pod holým nebom, určite sa potešíte. Do Trenčína zavíta začiatkom leta obľúbené pojazdné kino známe ako Bažant Kinematograf. Tento rok so sebou do nášho mesta prinesie novšie filmy z českej a slovenskej kinematografie. Premietať sa bude od 1. do 5. júla na Mierovom námestí námestí so začiatkom o 21:30 hod.

Na aké filmy sa v Trenčíne môžeme tešiť?

1. júla – Čiara

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov naruší novovybudovaná schengenská hranica a nervozita z nejasnej budúcnosti.

2. júla – Prezident Blaník

Zábavný, groteskný i absurdný príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Odohráva sa na pozadí skutočných udalostí druhej priamej voľby prezidenta Českej republiky. Vystupuje v ňom celý rad reálnych osobností českého politického a spoločenského života.

3. júla – Backstage

Súčasný príbeh o skupine mladých tanečníkov, ktorých priateľstvá, lásky a pohľad na svet zmení ich účasť v televíznej tanečnej súťaži. Film plný výbornej hudby a kreatívnych tanečných čísel skupiny The Pastels z dielne známeho choreografa Miňa Kereša.

4. júla – Po strništi bos

Diváci ho aj s jeho rodičmi už poznajú z filmu Obecná škola z roku 1991. Vo filme Po strništi bos sa ich príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, ked jeho otec odmietol príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava, a celá rodina sa musela odsťahovať z Prahy na vidiek.

5. júla – Otcova Volga

Matka s dcérou sa na veteránskej volge vydávajú po stopách bývalých mileniek a priateľov ich nedávno zosnulého manžela a otca, aby odhalili jeho skrývané tajomstvo. Najnovší film Jiřího Vejdělka, režiséra divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM