Rôzne Správy

Dostalo sa im uznania: Týchto trenčianskych pedagógov ocenila priamo ministerka. FOTO

Ministerka školstva oceňovala pri príležitosti Dňa učiteľov. Dve vyznamenania si slávnostne prevzali aj dvaja pedagógovia z Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im uznania: Týchto trenčianskych pedagógov ocenila priamo ministerka. FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Ministerka vyzdvihla poslanie učiteľov

Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala Lubyová. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe.

„Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej (nominantka SNS) si v utorok v Bratislave prevzali pedagógovia a odborníci z oblasti školstva z celého Slovenska ocenenie. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve.

Ocenení Trenčania

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy. Medzi ocenenými sú aj učitelia z Košíc.

Malú medailu svätého Gorazda získala za mimoriadne zásluhy a výsledky dosiahnuté v pedagogickej a riadiacej práci, a rozvoji odborného školstva Mária Hančinská zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na ulici Jilemnického 24, ktorá je zároveň riaditeľkou školy. Ďakovný list získala za celoživotnú pedagogickú prácu, významnú riadiacu prácu a mimoriadne výsledky dosiahnuté v prospech rozvoja predprimárneho vzdelávania Danica Lorencová z Materskej školy na ulici Medňanského 9.

Ocenená Mária Hančinská zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb
1
Galéria
Foto: Mária Hančinská

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM