Marek Vatraľ Rôzne

Dostalo sa jej uznania: Medailou sv. Gorazda ocenili aj trenčiansku učiteľku, FOTO

Viac ako 60 pedagógov ocenil rezort školstva pri príležitosti Dňa učiteľov, ktorí si prevzali ďakovné listy a medailu sv. Gorazda. Jedna putuje aj do Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa jej uznania: Medailou sv. Gorazda ocenili aj trenčiansku učiteľku, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Ministerstvo školstva SR

Presne 62 pedagógov a ďalších pracovníkov v školstve ocenilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pri príležitosti Dňa učiteľov. Na tradičnej slávnosti v Bratislave si z rúk ministerky školstva Martiny Lubyovej prevzali veľké a malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy. Informovala o tom oficiálna web stránka Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR.

„Každý rok takto oceňujeme zaslúžilých pedagógov, ktorým patrí náš obdiv a uznanie za všetko vynaložené úsilie, s akým svojim žiakom a zverencom vštepovali a naďalej vštepujú poznatky a hodnoty,“ uviedla počas slávnostnej ceremónie Martina Lubyová.

Podľa návrhu na udelenie morálneho ocenenia pri príležitosti Dňa učiteľov 2019 si malú medailu sv. Gorazda spolu s ďakovným listom prevzala aj učiteľka Margita Rybánská zo Strednej zdravotníckej školy C. Šimurkovej Trenčín. Podľa textu na diplome získala ocenenie za „za svedomitú a zodpovednú prácu učiteľky pri príprave žiakov na zdravotnícke povolanie“.

Morálne ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a existujú od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Malou medailou sv. Gorazda ocenil rezort školstva aj učiteľku Margitu Rybánsku z
5
Galéria
Zdroj: Ministerstvo školstva SR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM