Marek Vatraľ Kultúra

Druhý adventný týždeň v Trenčíne: Aké prekvapenia nás čakajú?

Na Mierovom námestí pokračujú predvianočné podujatia, ale tešiť sa môžeme aj na mnoho iných akcií, ktoré sa v našom meste cez týždeň uskutočnia. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Druhý adventný týždeň v Trenčíne: Aké prekvapenia nás čakajú?
Zdroj: Marek Vatral / Dnes.24.sk

Kinotip: Smrteľné stroje

10. 12. o 21.00 hod., Cinemax

Na svete dochádzajú zdroje, mestá sa premenili v pohyblivé predátorské stroje a jedno dievča sa túži pomstiť mužovi, ktorý ju pripravil o matku. Bohužiaľ, ten patrí medzi tých vôbec najmocnejších mužov planéty. Smrteľné stroje sú dobrodružné fantasy od tvorcov Pána prsteňov a Hobita.

Čaro Vianoc pod hradom: Zvon

11. 12. o 17.30 hod., Mierové námestie

Vianočné koledy v podaní evanjelického cirkevného zboru.

Kinotip: Vdovy

11. 12. o 20.30 hod., Cinemax

Vdovy sú príbehom žien, ktoré nemajú takmer nič spoločné. S výnimkou mŕtvych manželov a veľkých dlhov, ktoré im zanechali zo svojej nepodarenej trestnej činnosti. A tak musia veľmi pritvrdiť a začať bojovať o svoje prežitie. Za týmto veľmi intenzívnym thrillerom stojí oscarový režisér Steve McQueen (12 rokov otrokom) a spisovateľka Gillian Flynn, autorka bestselleru Stratené dievča.

How to music

12. 12. o 17.00 hod., Galéria

Dovoľujeme si Vás pozvať na druhú zo série prednášok HOW TO MUSIC, ktorá sa uskutoční v stredu 12.12.2018 o 17­.00 vo výstavných priestoroch Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne. Prednášky, venujúce sa tvorbe profesionálnej hudby a následnému marketingu, povedie tvorca filmovej a hernej hudby, autor sólo projektu Coldnoise a manažér hudobných projektov Jaroslav Vyhnička.

Burza platní

13. 12. o 17.00 hod., Klub Lúč

Obľúbená burza platní opäť v Trenčíne.

Divadlo: Zoznamka

13. 12. o 19.00 hod., Kino Hviezda

Zážitková divadelná show pre všetkých, ktorí hľadajú lásku a zábavu – s dvojicou výborných komediálnych hercov O. Belešovou a R. Pomajbom.

Čaro Vianoc pod hradom: Drietomanka

13. 12. o 19.00 hod., Mierové námestie

Vianočné koledy v podaní obľúbenej dychovej hudby.

Kinotip: Prípad Kalmus

13. 12. o 18.00 hod., Art Kino Metro

Monštrám 20. storočia odhaľujú rodáci pamätné dosky a busty. Aktivista, performer a výtvarník Peter Kalmus zasahuje. Láme kosáky, nebojí sa komunistických hláv, na fašistov útočí blatom, jeho bojiskom je verejný priestor. Dokument predstavuje Petra Kalmusa v troch líniach: ako občianskeho aktivistu, ktorého zásahy vo verejnom priestore, ho viac-krát doviedli až pred súd, pričom aktéri – oslavujúci komunistický či fašistický režim – takej represii u nás nečelia. Druhou líniou je jeho časozberná, pedantná a často provokatívna výtvarná tvorba a stavba pomníkov pre obete režimov a napokon treťou líniou je jeho osobná, komplikovaná povaha, ktorá uniká glorifikácii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM