Lenka Merava Hokej

Dukla po výhre posunula sériu späť do Bratislavy

Dukla mala poslednú šancu zvrátiť nepriaznivý stav série a udobriť si fanúšikov po včerajšej zahanbujúcej prehre 3:6.

Dukla nastúpila so zmenenou zostavou, brankárom bol počas zápasu Kováč. Na začiatku stretnutia mal mierne navrch Slovan, ktorý súpera atakoval a vypracoval si množstvo šancí.

V piatej minúte mala Dukla výhodu presilovej hry, viackrát sa dostala do gólového zakončenia, no ponúknutú šancu nevyužila. Od tejto chvíle Dukla prebrala taktovku hry. Začala na súpera tlačiť. Útočiť.

V 13. minúte si na trestnú lavicu hostí postupne sadli Bulík a Skokan. Dukla mala výhodu presilovky 5 na 3, no gól sa jej streliť nepodarilo.

Niekoľko sekúnd pred koncom prvej tretiny si Slovan vypracoval obrovskú šancu, keď Uram strieľal do odkrytej bránky, no puk skončil iba v prilbe domáceho obrancu.

V 24. minúte pri hre štyria na štyroch Trefný obral o puk hosťujúceho hráča, prenechal puk Tyborovi, ktorý sa rútil sám na bránu a chladnokrvne zakončil – 1:0 pre Trenčín. V 26. minúte si sadol na trestnú lavicu Tomko, a Slovan zásluhou Nedorosta vyrovnal.

V 29. minúte sa skóre opäť menilo, keď Richard Huna dobre napádal za bránkou Dukly, vybojoval puk, nahral pred bránku osamotenému Róbertovi Hunovi a ten nemal problém skórovať.

Do tretej tretiny nastúpila Dukla s veľkým náporom na protihráčov Slovana, no neúspešne. Dukla sa dočkala až v 16, minúte, keď Blatný skvelo zužitkoval nahrávku od Tybora. Po tomto góle Dukla zvýšila tlak, viackrát ohrozila bránu hostí, no gól už do konca tretej tretiny nepadol.

Nerozhodlo sa ani v predĺžení. Obe mužstvá hrali opatrne. Kontrovali výsledok a nepustili svojho súpera do vyloženej situácie. Nasledovali samostatné nájazdy. V nich bol úspešný Pardavý, ktorý tým zachránil Duklu pred vypadnutím z play off a posunul sériu do Bratislavy.

Text:Patrik Hrvol Fotto:Erik Juríček

hokej TN BA
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM