Michal Majer Hokej

Dukla tesne prehrala v Bystrici

V 5. kole hokejovej extraligy sa hráči trenčianskej Dukly predstavili na ľade Banskej Bystrice. Trenčania nezačali dobre a v polovici zápasu prehrávali 0:3. Gólmi Klímu a Pardavého však zdvihli hlavu a posledná tretina priniesla drámu.

HC'05 B. Bystrica – Dukla Trenčín 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Góly: 02:50 Ján Sýkora (Michal Hudec, Miroslav Vantroba), 08:53 Roman Tománek (Michal Hudec, Ján Sýkora), 23:29 Roman Tománek (Michal Hudec, Ján Sýkora) – 28:00 Lukáš Klíma (Martin Filo, Peter Kopecký), 39:34 Ján Pardavý (Richard Lintner, Tibor Melichárek) pres/1

Rozhodcovia Rudý – Horínek, M. Orolin, vylúčení 3:6, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2269 divákov.

V 24. min mali domáci zápas pevne vo svojich rukách, viedli 3:0, Trenčanov k ničomu nepustili a bez nejakých výraznejších komplikácii smerovali k víťazstvu. Druhú tretinu však dohrali už so stavom 2:3, súpera ‚pustili‘ do zápasu a v šatni si mohli lámať hlavu ako zažehnať obavy a Trenčanov nadobro zlomiť. V úvode zápasu sa všetky divácke oči nasmerovali na Richarda Zedníka, ktorý si čakanie na novú zmluvu v ruskej KHL spestril tréningovou a teraz už aj zápasovou praxou v materskom klube ‚baranov‘. Zedník ukázal viacero ukážkových ťahov, často zahral si aj v presilovkách a vymyslel zopár ukážkových akcií. Už v 2. min v početnej výhode krížnou prihrávkou našiel Šechného a učebnicovej spolupráci chýbalo len jediné, gólové korenie. Účet zápasu otvoril v 3. min Sýkora, ktorý hneď po skončení presilovky aj napriek faulu prekonal Murína v bránke a navodil optimistickú atmosféru v tíme. V 9. min ju posilnil Tománek po krížnej nahrávke od Hudeca a keď v 24. min sa opäť Tománek dôrazom presadil pred Šimonovičom, začala už klíčiť bezstarostnosť, ktorá však dlho nevydržala. Stačil pomerne náhodný gól z hokejky L. Klímu zblízka, potom Pardavého šikovný teč v presilovke po Lintnerovej strele 24 sekúnd pred prestávkou a zápas odrazu prestal mať svojho lídra. V 45. min len málo chýbalo Koložvárymu, aby vyrovnal, Šimonovič v bránke bol pozorný aj pri štipľavej strele T. Klímu. Hra sa kúskovala, Trenčania si vďaka akejsi splašenosti domácich efektívnejší tlak nevypracovali a síce Šimonoviča zamestnávali častejšie, ale bez výraznejších šancí. Oba mužstvá čakali na gól ako na spasenie a keďže nepadol, ovocie zápasu pozbierali domáci. Presne 20 sekúnd si zahrali hostia bez brankára, no márne.

Zdroj: TASR Foto: hkdukla.sk

Dukla tesne prehrala v Bystrici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM