Hokej

Dukla Trenčín vyhrala po 3 týždňoch: Pod Čákovým hradom nemali Maďari šancu

Hokejisti HK Dukla Trenčín zdolali v zápase 40. kola Tipos extraligy na domácom ľade DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:1.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Trenčín vyhrala po 3 týždňoch: Pod Čákovým hradom nemali Maďari šancu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Úvod stretnutia patril Trenčanom, ktorí sa snažili čo najskôr otvoriť skóre. V 8. minúte vybojoval Okuliar Puk pre Berishu, jeho strela švihom vypadla brankárovi Kissovi do bránkoviska, odkiaľ ho stihli jeho spoluhráči odpratať do bezpečia. Na opačnej strane klziska poslal Walker puk do jazdy Osterbergovi, ktorý však Karjalainena neprekonal. O minútu neskôr sa skóre podarilo otvoriť Trenčanom. V oslabení vystihol prihrávku súpera Sojčík, dostal sa do úniku a strelou pod hornú žŕdku prekonal Kissa.

Ďalšie zaujímavé momenty priniesol záver úvodnej dvadsaťminútovky. Kettunen sa sám rútil na Kissa, ale jeho betóny neprestrelil. Hosťujúci Walker sa zbavil brániaceho hráča, no Karjalainen jeho strelu vytesnil vyrážačkou. Dvadsať sekúnd pred odchodom do kabín trafil Rajnoha z pravého kruhu žŕdku.

Druhá tretina

„Vojaci“ zvýšili svoj náskok v úvode prostrednej časti. V 23. minúte Okuliar prihral v presilovke na modrú čiaru Ackeredovi a jeho nahodenie prešlo až do siete. Hostia mohli odpovedať v oslabení. Osterbergovo zakončenie však brankár vyrazil a Rundkvistovi zabránil v dorážke vracajúci sa obranca.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Na začiatku druhej polovice stretnutia sa Miškovcu podarilo streliť kontaktný gól. Po chybe Šveca sa puku zmocnil Walker a obstrelil domáceho brankára. Trenčania však nenechali nič na náhodu. V 38. minúte im dvojgólové vedenie prinavrátil Okuliar, ktorý si nakorčuľoval na odrazený puk a poslal ho za chrbát Kissa.

Tretia tretina

Trenčiansku striedačku definitívne upokojil začiatok tretej tretiny. V 44. minúte Krajč vôbec prvý dotyk s pukom v stretnutí premenil na gól, keď úspešne tečoval Lemckeho strelu od modrej čiary. Následne sa viac bojovalo, ako sa rodili šance. Domáci hráči s prehľadom držali svoje vedenie a hostia z Miškovca sa nedokázali gólovo presadiť.

V závere zápasu sa Trenčanom ešte podarilo prikrášliť skóre, v 58. minúte Sádecký medzi kruhmi tečoval Rehušovu strelu a stanovil skóre na konečných 5:1.

Sumár

HK Dukla Trenčín – DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Góly: 9. Sojčík, 23. Ackered (Okuliar, Berisha), 38. Okuliar (Lemcke, Berisha), 44. Krajč (Lemcke, J. Švec), 58. Sádecký (Rehuš) – 32. Walker. Rozhodovali: Novák, Fridrich – Ordzovenský, Stanzel, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, bez divákov.
HK Dukla Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Ackered, E. Švec, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Rajnoha – Sojčík, Paukovček, Hecl – Berisha, Reddick, Okuliar – Chromiak, Rehuš, Kettunen – Kukuča, J. Švec, Sádecký – Krajč
DVTK Jegesmedvék Miškovec: B. Kiss – Fredriksson, Hadobás, D. Kiss, Szirányi, Láda, Göz, Vojtkó – Anderson, Vas, Rokaly – Osterberg, Rundkvist, Walker – Magosi, Galanisz, Csányi – Galajda, Lövei, Ritó

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM