Krimi

Elektroinštalácia v plameňoch: Hasiči ratovali zraneného

V areáli firmy v Trenčianskych Bohuslaviciach horela elektroinštalácia. Na zásah vyslali hasičov z dvoch okresov, pomáhali aj dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku Elektroinštalácia v plameňoch: Hasiči ratovali zraneného
8
Galéria
Zdroj: TASR

Zásah hasičov si vyžiadal požiar elektroinštalácie, ktorý vypukol v utorok skoro ráno na technologickom zariadení v areáli súkromnej spoločnosti v Trenčianskych Bohuslaviciach (okres Nové Mesto nad Váhom).

Pri udalosti zasahovalo 13 hasičov z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína so siedmimi kusmi zásahovej techniky.

Intoxikácia

K požiaru elektroinštalácie došlo v priestore, v ktorom bolo veľké množstvo chemických látok. „Pri udalosti sa zranila jedna osoba, ktorá sa intoxikovala splodinami horenia,“ informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

„Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch a ochranných protichemických oblekoch nasadili s cieľom lokalizácie požiaru jeden hmlový prúd za súčasného ochladzovania okolitého prostredia výrobnej technológie a priebežných kontrolných meraní ovzdušia. Zranenej osobe poskytli do príchodu zdravotníkov záchrannej zdravotnej služby predlekársku pomoc a ošetrenie,“ uviedol Petrík.

Pomáhali dobrovoľníci

Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Zemianske Podhradie s cisternovým vozidlom. „Požiar hasiči zlikvidovali krátko po 6:00 hod., následne vykonali záverečný monitoring a celé požiarisko skontrolovali termovíznou kamerou. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal hovorca.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM