Marek Vatraľ Rôzne Správy

Európsky týždeň mobility: MHD bude pre vodičov v Trenčíne zadarmo

Ak necháte auto doma a ste držiteľom vodičského preukazu, aj tento rok budete môcť celý týždeň cestovať zdarma. Čím chce ešte podporiť mesto túto myšlienku?

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility: MHD bude pre vodičov v Trenčíne zadarmo
Zdroj: TASR

Od nedele 16. septembra sa mesto Trenčín opäť zapojí do Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá do 22. septembra. Vodiči si tak môžu vyskúšať cestovanie mestskou hromadnou dopravou zadarmo. Stačí im k tomu len malý technický preukaz od vozidla. Mesto sa na tom dohodlo so SAD Trenčín. Informuje o tom oficiálna web stránka mesta Trenčín.

Kombinuj a choď

Hlavnou témou ETM 2018 je „Kombinuj a choď“. Zmyslom tohtoročnej kampane ETM 2018 je, aby sa ľudia dopravovali na rôzne miesta najmä pomocou bicyklov, vlakov či pešo.

„Tým, že prijmeme myšlienku multimodality a zavedieme do našich presunov niektoré udržateľné spôsoby dopravy, možno nielen pozitívne ovplyvníme životné prostredie, ale aj zistíme, že sme zdravší a šťastnejší, a zostanú nám aj peniaze na výdavky,“ uvádza stránka eurotm2018.eu­rotm.sk.

Stačí mať technický preukaz

Cestujúci sa podľa informácií mesta nemusí preukazovať vodičovi. „Stačí, aby mal platný technický preukaz od motorového vozidla pri sebe a preukázal sa ním pri prepravnej kontrole cestovných lístkov. Nástup cestujúcich do vozidiel MHD bude umožnený všetkými dverami. Ak sa cestujúci na vyzvanie prepravného kontrolóra nepreukáže technickým preukazom, bude kontrolór voči nemu postupovať rovnako, ako v prípade cestujúceho bez platného cestovného lístka, vrátane uloženia sankcie,“ informuje mesto.

V meste pribudnú nové cyklostojany

Podľa informácií mesta chce Trenčín tieto myšlienky podporiť sumou 10 tisíc eur. Využiť ich chce na ďalších 50 cyklostojanov a 5 servisných cyklostojanov s pumpou a bežným náradím na opravu bicykla. V uliciach mesta by mali byť tieto cyklostojany rozmiestnené podľa oficiálnych informácií v nasledujúcich týždňoch.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM