Futbal Šport

Futbalisti AS Trenčín hodili jeseň za hlavu: Cifranič chce zlepšiť hru i výsledky, VIDEO, FOTO

Futbalistom AS Trenčín absolútne nevyšla jesenná časť Fortuna ligy 2018/2019, zimujú až na 9. mieste a účasť v hornej polovici tabuľky nemajú vo vlastných rukách.

Zdroj: Dnes24.sk

Tréner Vladimír Cifranič na prvom zraze v novom roku zdôraznil, že cieľ do jarnej časti sezóny je zlepšiť herný prejav i výsledky a pokiaľ existuje šanca, v štyroch zostávajúcich kolách základnej časti sa pokúsiť o prienik do prvej šestky.

Pre tím spod Sihoťa bola jesenná časť FL najhoršia od návratu do najvyššej súťaže v lete 2011. Naposledy sa hráči AS tešili z víťazstva 22. septembra, keď v domácom dueli 9. kola zdolali Zlaté Moravce 1:0. Zmenu vo výsledkoch nepriniesol ani odchod holandského trénera Ricarda Moniza, po ktorom funkciu hlavného kouča prevzal Cifranič. „Naša ambícia je zlepšiť herný prejav a výsledky. O tabuľkovom postavení nechceme hovoriť, ale pokiaľ žije šanca, pokúsime sa dostať do prvej šestky. Dúfam, že si chlapci oddýchli a načerpali nové sily,“ povedal Cifranič na pondelkovom brífingu.

Trenčania v lete účinkovali v Európskej lige UEFA a v 3. predkole sa postarali o dokonalú senzáciu vyradením slávneho holandského klubu Feyenoord Rotterdam. Až v play off im vystavil stopku AEK Larnaka. V domácej súťaži však postupne strácali dych a záver jesene bol z ich strany katastrofálny. „Prišlo uspokojenie, podcenenie a psychika nás tak tlačila, že sme sa nevedeli pohnúť. V niektorých prípadoch nám chýbala väčšia kvalita, niekedy aj šťastie,“ dodal Cifranič, ktorý by rád posilnil mužstvo. „Potrebovali by sme skúseného stopéra, ale pokiaľ nepríde, budeme pracovať s hráčmi, ktorých máme.“

Kapitán Peter Kleščík je optimista, jeseň hodil za hlavu a pozerá sa dopredu. „Nijako neovplyvníme, čo bolo na jeseň, treba sa sústrediť na nové výzvy. Musíme sa vždy dobre pripraviť na najbližší zápas.“ V Trenčíne sa stavia nový štadión, aj ten by mal byť pre hráčov správna motivácia do ďalšej práce. „Teším sa, že stavba rastie a že sa v najbližšom období vrátime domov. Dúfam, že to ešte zažijem ako hráč. V Myjave to nie je náš štadión, cítime to na úbytku fanúšikov.“ Brankár Igor Šemrinec tvrdí, že Trenčania sa musia v prvom rade pozerať na seba. „Je len v našich rukách, aby sme vyhrali zostávajúce štyri zápasy, získali 12 bodov a počkali, ako sa vyvinie tabuľka. Dúfam, že to všetko dobre dopadne. Ja sa veľmi teším, že som opäť medzi chalanmi, pretože som dlhší čas netrénoval.“

V zimnej príprave odohrajú Trenčania deväť zápasov, štyri na sústredení v tureckom Beleku. Generálkou na jarnú časť FL bude súboj s Austriou Viedeň (8. februára vo Viedni).

Program AS Trenčín počas zimnej prípravy:

  • 12. januára o 11.00 a 13.00 (dvojzápas): AS Trenčín – Sigma Olomouc
  • 19. januára o 11.00 a 13.00 (dvojzápas): AS Trenčín – SFC Opava
  • 20. januára – 1. februára: sústredenie v tureckom Beleku – štyri zápasy (22., 25., 28. a 31. januára)
  • 8. februára: Austria Viedeň – AS Trenčín (Viedeň)

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Hráči AS Trenčín odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2018/201
5
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM