Monika Földešiová Rôzne

Hasiči sa vo februári činili

Hasiči v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovali vo februári 192 výjazdov, z nich 94 bolo k požiarom. Najčastejšou príčinou požiarov, a to v 39 prípadoch, bolo vypaľovanie suchej trávy. Informovalo o tom na svojej webovej stránke Krajské riadite

„Okrem horiacej trávy bolo najviac zásahov k lesným požiarom, 30-krát hasiči zasahovali pri požiaroch v rodinných domoch, v bytovom fonde a ostatných budovách a objektoch. Nasledovalo 17 výjazdov k požiarom kontajnerov, skladov na odpadky a smetísk, sedemkrát zasahovali pri požiaroch dopravných prostriedkov cestnej a železničnej dopravy,“ uvádza sa v správe.
V rámci technických zásahov vykonali príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Trenčianskom kraji celkom 30 výjazdov k dopravným nehodám a 27-krát zasahovali pri iných technických zásahoch, resp. zásahoch klasifikovaných ako technická či technologická pomoc.
Priame škody v dôsledku mimoriadnych udalostí za mesiac február boli vyčíslené na 800.100 eur. Uchránené hodnoty v dôsledku zásahovej činnosti príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Trenčianskom kraji predstavujú v sledovanom období hodnotu 1,58 milióna eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM