Aktualizované Rôzne

Hlásia nové prípady COVID-19: Testovanie vyšlo pozitívne i v našom okrese

Šestina nových prípadov koronavírusu na Slovensku sa objavila v Trenčianskom kraji. Zistili sme, ako je to v okresoch.

Ilustračný obrázok k článku Hlásia nové prípady COVID-19: Testovanie vyšlo pozitívne i v našom okrese
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku v stredu 26. augusta pribudlo 90 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Laboratóriá vykonali 3636 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3626 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Vyliečilo sa ďalších 14 pacientov, spolu tak nový koronavírus na Slovensku už prekonalo 2206 ľudí. Počet úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva 33. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky informovalo, že aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1387. Pozitívne testy za včerajšok malo 37 žien a 53 mužov, ktorí sú vo veku od 5 do 78 rokov.

V Trenčianskom kraji z toho pribudlo 15 nových prípadov. Po okresoch je to takto: Ilava (6), Trenčín (5), Prievidza (3) a Považská Bystrica (1).

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky oznámil, že nové potvrdené prípady z Ilavského okresu sú aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ide zväčša o aktívne dohľadané kontakty z monitorovaných ohnísk nákazy ochorenia COVID-19, v niektorých prípadoch sa v súčasnosti vykonáva epidemiologické vyšetrovanie.

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 568 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 195 z okresu Prievidza, 138 z okresu Trenčín, 73 z okresu Bánovce nad Bebravou, 63 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 29 z okresu Ilava, 22 z okresu Považská Bystrica, 20 z okresu Myjava, 18 z okresu Partizánske a 10 z okresu Púchov.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM