Marek Vatraľ Rôzne Správy

Hodina Zeme 2019 v Trenčíne: Ktoré pamiatky symbolicky vypnú svetlá? VIDEO

Mesto Trenčín sa podobne ako v minulých rokoch znovu zapojí do najväčšej celosvetovej kampane zameranej na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien.

Zdroj: YouTube.com

Hodina Zeme je podľa oficiálnej web stránky Hodina Zeme.Svetelné znečistenie najväčšou celosvetovou akciou zapájania sa verejnosti. Symbolickým zhasnutím svetiel si tak ľudia na celom svete pripomenú úctu k našej planéte.

„Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou kampaňou zameranou na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien. Zhasnutím svetla na 60 minút vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás,“ informuje portál Hodina Zeme.

Slovensko sa podľa spomínaného portálu prvýkrát zapojilo do tejto akcie ešte v roku 2010, oficiálne však až v roku 2011, keď s celosvetovými organizátormi naviazala spoluprácu Sekcia ochrany pred svetelným znečistením Slovenskej astronomickej spoločnosti pri SAV a Slovenský zväz astronómov. Od roku 2016 je Hodina Zeme organizovaná v spolupráci s celosvetovou ochranárskou organizáciou WWF (World Wide Fund for Nature) Slovensko, Slovenského zväzu astronómov a Slovenskej astronomickej spoločnosti.

Do akcie Hodina Zeme 2019 sa podobne ako v minulých rokoch opäť zapojí dňa 30. marca 2019 aj Mesto Trenčín spoločne s desiatkami ďalším slovenských a svetových miest vrátane veľkých metropol. Ako to bude celé prebiehať?

„V čase od 20.30 do 21.30 h bude v Trenčíne vypnuté osvetlenie Mestskej veže, Mestského úradu, synagógy, farského a piaristického kostola. Mesto sa tak opäť symbolicky zhasnutím svetiel pripojí k najväčšej celosvetovej kampani zameranej na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien,“ vysvetlila pre Trenčín24 hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Magické zatmenie Mesiaca v Trenčíne

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM