Marek Vatraľ Kultúra Správy

Inšpirácie na víkendový oddych v Trenčíne: Kedy a kam sa môžeme vybrať?

Nasledujúci víkend v našom meste ponúka dostatok podujatí rôzneho druhu. Pozrite si tipy našej redakcie.

Ilustračný obrázok k článku Inšpirácie na víkendový oddych v Trenčíne: Kedy a kam sa môžeme vybrať?
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Kinotip: Prasa

15. 2. o 21:00 hod., ArtKino Metro

Iránskych režisérov ktosi brutálne vraždí, jedného za druhým. Aj Hasan Kasmai je síce režisér a podobne ako taký Džafar Panahí sa nachádza na čiernej listine islamistického režimu, ale smrť nie a nie prísť. Prečo sa tajomný zabijak vyhýba práve jemu? Ambiciózny, mierne hysterický a poriadne zdevastovaný filmár sa teda vydáva po krvavej stope. Z jeho života sa od tej chvíle stáva delirický trip, plný nezmyslov, inotajov a omylov. Mani Haghighi natočil čiastočne autobiografické bláznivé podobenstvo o spoločnosti, ktorá žije na pokraji strachu, ale nebojí sa o svojej existencii prehovoriť s cynickým úškľabkom. Prasa je drzý politický inotaj, „sedlácka“ crazy komédia i pokrivené gitarové sólo v cele autoritárskeho štá­tu.

Mucha

15. 2. o 21:00 hod., Klub Lúč

Koncert známej českej femipunkovej kapely.

Bosna a Hercegovina

16. 2. o 15:00 hod., Kaviarnička na ceste

Prednáška z cyklu Potulky po Bosne s fotografom Janom Tlukom.

Hrob lásky – príbeh pokračuje

16. 2. o 16:00 a 19:00 hod., KD v Dolnej Súči

Divadelná komédia na motívy hry Ferka Urbánka, ktorú pri príležitosti 100. výročia založenia divadla v Dolnej Súči, uvádza divadelný súbor Giovanni.

Skupinová terapia

16. 2. o 18:00 hod., Kino Hviezda

Divadlo Normálka uvádza reprízu divadelnej hry s podtitulom Psychiatrická dráma s pesničkami. Na scéne sa stretne niekoľko náhodne vybraných, v podstate zdravých ľudí, ktorí tvoria terapeutickú skupinu. Pod vedením skúsenej terapeutky postupne rozpovedajú svoje životné príbehy plné absurdných situácií a nečakaných zvratov. Diváci budú pravdepodobne počas celého predstavenia v napätí a bez prúdu. Áno, niekoľkokrát vypadne elektrina. A to nečakane!

Kinotip: Zložka 64

16. 2. o 21:00 hod., ArtKino Metro

Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.

Legenda 1900

17. 2. o 16:00 hod., KS Opatová

Večer študentského divadla prinesie neobyčajný príbeh o neobyčajnom človeku. Monodráma poslucháča 5. ročníka Akadémie umení v Banskej Bystrici Štefana Palfiho.

Hokej: Dukla Trenčín – HKM Zvolen

17. 2. o 17:00 hod., Zimný štadión Pavla Demitru

Hokejová tipsportliga.

Kinotip: Beautiful Boy

17. 2. o 20:00 hod., ArtKino Metro

Osemnásťročný Nic má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Kde sa vzala a ako mu môže pomôcť jeho otec David vo chvíli, keď sa Nic ocitá nad priepasťou? Emotívny film o sile závislosti a ešte väčšej sile lásky je nakrútený podľa skutočného príbehu Nica a David Sheffovcov, ktorí svoje zážitky zachytili každý zo svojho uhľa pohľadu v samostatných knihách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Plesová sezóna vrcholí. Pozrite, ako to vyzeralo na poslednom ročníku obľúbeného Swing plesu v Trenčianskych Tepliciach.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM