Rôzne

Je dosť miest pre škôlkarov? Vieme, ktorá škola v Trenčíne lákala najviac

Zápisy v Trenčíne ukázali stav. Do mestských materských škôl by malo nastúpiť 485 novoprijatých detí. Prvákov bude ešte viac.

Ilustračný obrázok k článku Je dosť miest pre škôlkarov? Vieme, ktorá škola v Trenčíne lákala najviac
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín by malo nastúpiť 485 novoprijatých detí. Vyplýva to z výsledkov zápisu predškolákov do mestských škôlok.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, na základe výsledkov májového zápisu umiestnia do materských škôl všetky deti staršie ako tri roky. V škôlkach, kde bola ešte voľná kapacita, doplnili aj mladšie deti.

„Zápis detí do prvého ročníka základných škôl sa pre protiepidemické opatrenia konal opäť elektronicky. Do deviatich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín sa zapísalo 583 detí. O odklad povinnej školskej dochádzky požiadalo 66 zákonných zástupcov detí,“ doplnila hovorkyňa.

V školskom roku 2021/2022 by malo do prvého ročníka základných škôl v Trenčíne nastúpiť 513 detí, počet budúcich prvákov sa ešte môže zmeniť. Najväčší počet prijatých detí na nadchádzajúci školský rok je v Základnej škole Veľkomoravská 12, kde začne plniť povinnú školskú dochádzku 89 prvákov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM