Rôzne

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín majú nových prednostov: ZOZNAM menovaných ľudí

Riaditeľ nemocnice a rektor Trenčianskej univerzity vymenovali prednostov kliník Fakultnej nemocnice Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Vo Fakultnej nemocnici Trenčín majú nových prednostov: ZOZNAM menovaných ľudí
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne Jozef Habánik vymenoval spolu s riaditeľom Fakultnej nemocnice (FN) v Trenčíne Tomášom Janíkom prednostov kliník. Informovala o tom hovorkyňa TnUAD Lucia Petríková.

Prax pre študentov

„Trenčianska univerzita má s Fakultnou nemocnicou podpísanú zmluvu o praktickej výučbe študentov Fakulty zdravotníctva a rozbehnutú niekoľkoročnú úspešnú spoluprácu. Kliniky Fakultnej nemocnice tvoria výučbovú základňu pre študentov našej univerzity. Ich úlohou je poskytovanie komplexnej starostlivosti vo svojom zameraní, ale podieľajú sa aj na pedagogickej a vedecko-výskumnej činnosti univerzity, aby študenti získali potrebnú prax,“ informovala Petríková.

„Prednostovia sú menovaní rektorom univerzity po súhlase riaditeľa nemocnice na dobu štyroch rokov,“ doplnila.

Viac správ zo Slovenska

Zoznam menovaných

Prednostom Onkologickej kliniky sa stal Branislav Bystrický, do funkcie prednostu Kliniky úrazovej chirurgie a Chirurgickej kliniky bol menovaný Jaroslav Ridoško, prednostom Gynekologicko-pôrodníckej kliniky sa stal Peter Kaščák, Pavol Šimurka bol menovaný do funkcie prednostu Kliniky pediatrie a neonatológie, Branislav Moťovský sa stal prednostom Psychiatrickej kliniky, Marek Káčerik prednostom Očnej kliniky a do funkcie prednostu novovzniknutej Ortopedickej kliniky bol menovaný Jozef Pogran. Dekanka Fakulty zdravotníctva Iveta Matišáková bola menovaná do funkcie zástupcu prednostu Ortopedickej kliniky pre pedagogiku a klinickú prax

„Univerzita zabezpečuje absolvovanie klinickej praxe v rôznych zdravotníckych zariadeniach na celom Slovensku, aby ju študenti mohli vykonávať podľa možností v blízkosti svojho bydliska. Najviac financií za klinickú prax posiela univerzita práve do Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Za posledných 10 rokov je to viac ako štyri milióny eur. Fakulta zdravotníctva poskytuje vzdelanie v študijných programoch ošetrovateľstvo, fyzioterapia, verejné zdravotníctvo a laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve. Všetky tieto programy patria medzi profesijne orientované s rozsahom praktickej výučby do 2 300 hodín,“ uviedol Habánik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM