Rôzne

Koronavírus: Trenčianska univerzita prerušuje výučbu, internáty radia opustiť

Na príkaz rektora prerušia výučbu na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka. Aké vydali odporúčania?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Trenčianska univerzita prerušuje výučbu, internáty radia opustiť
Zdroj: TASR

Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne prerušia od stredy (11. 3.) do 23. marca kontaktnú prezenčnú výučbu vo všetkých formách a stupňoch štúdia a nahradia ju inou vhodnou metódou s dôrazom na samoštúdium. Vyplýva to z príkazu rektora univerzity Jozefa Habánika, ktorý vydal v súvislosti so snahou zabrániť šíreniu nového koronavírusu a na odporúčanie Kolégia rektora TnUAD.

Príkaz a odporučenie

Rektor príkazom zrušil rovnako všetky konzultačné hodiny študijných oddelení, referátov a vysokoškolských učiteľov. Študentom odporúča komunikovať s oddeleniami a zamestnancami výhradne elektronickou formou alebo telefonicky.

Počas letného semestra odporučil rektor zrušiť pozývanie zahraničných študentov a pedagógov z oblastí s potvrdeným výskytom koronavírusu. Zrušená je činnosť detského kútika, pastoračného centra a zasadnutia akademických orgánov TnUAD až do odvolania.

Opustenie internátov

„Odporúčam študentom ubytovaným v ubytovacom zariadení TnUAD, s výnimkou zahraničných študentov, aby v čase prerušenia výučby opustili ubytovacie zariadenie najneskôr 11. marca do 15.00 h a študentom ubytovaným v zmluvných zariadeniach rešpektovať rozhodnutia zmluvného ubytovacieho zariadenia,“ uvádza sa v nariadení rektora.

V ňom ďalej oznámili, že v prípade výskytu nákazy v ubytovacom zariadení sa ubytovaní študenti musia podrobiť karanténnemu režimu a ubytovacie zariadenie bude uzavreté. S okamžitou platnosťou sú návštevy v ubytovacom zariadení zakázané.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM