Aktualizované Rôzne

Príkaz župana: Zatvárajú sa všetky stredné školy v Trenčianskom kraji!

V Trenčianskom samosprávnom kraji prerušia vyučovanie na stredných školách a zatvoria kultúrne zariadenia. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Príkaz župana: Zatvárajú sa všetky stredné školy v Trenčianskom kraji!
Zdroj: TASR

V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) platí pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK s okamžitou platnosťou zákaz organizovania verejných a hromadných podujatí a poskytovanie priestorov na organizovanie verejných a hromadných podujatí, s výnimkou poskytnutia priestorov, na ktoré bol udelený súhlas predsedu TSK.

Príkaz župana

Všetky stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK budú zatvorené od utorka 10. do piatka 13. marca (vrátane). Župné kultúrne inštitúcie budú pre verejnosť zatvorené od 10. do 23. marca (vrátane).

Obmedzenia vyplývajú z pondelkového príkazu predsedu TSK Jaroslava Bašku v súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu a na základe odporúčacieho uznesenia Štábu pre krízové situácie TSK.

Odporúčanie zamestnancom

Súčasťou príkazu predsedu TSK je aj odporúčanie zamestnancom organizácií a tiež žiakom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja a klientom sociálnych zariadení zváženie účasti na verejných a hromadných podujatiach (návštevy kín, divadiel, športových podujatí a pod.) a zváženie akýchkoľvek súkromných ciest.

Rovnako odporúča zamestnancom organizácií a tiež žiakom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti a klientom sociálnych zariadení obmedzenie stretávania sa na miestach so zvýšeným rizikom výskytu nového koronavírusu (nákupné centrá a pod.).

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Poznámka: Aktualizované v dátumovom odseku.

Pozrite si aj vyjadrenie Jaroslava Bašku vo videu.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM