Rôzne

Koronavírus: Trenčiansky kraj poskočil na druhé miesto v počte prípadov

V našej krajine pribudla takmer polstovka nakazených novým koronavírusom. Ochorenie narástlo aj v okresoch kraja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Trenčiansky kraj poskočil na druhé miesto v počte prípadov
16
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na Slovensku v utorok 4. augusta pribudlo 49 prípadov nákazy koronavírusom. Krajina tak celkovo doteraz eviduje 2 417 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Vyliečilo sa ďalších šesť pacientov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Druhé miesto

Čo sa týka Trenčianskeho kraja, v ňom pribudlo deväť nových prípadov. Pozitívne testovaní boli v okresoch Trenčín (3), Nové Mesto nad Váhom (3), Bánovce nad Bebravou (2) a Prievidza (1).

Po včerajšku sa tak náš kraj dostal na druhé miesto na Slovensku, hneď za Bratislavský kraj (567 prípadov). S 340 pozitívne testovanými sme predbehli Žilinský kraj (335).

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov na stránke NCZI vyskytlo spomínaných 340 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 158 z okresu Prievidza, 45 z okresu Trenčín, 39 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 38 z okresu Bánovce nad Bebravou, 17 z okresu Považská Bystrica, 15 z okresu Myjava, 14 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava a 4 z okresu Púchov.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM