Rôzne

Koronavírus v trenčianskej nemocnici: Koľko lekárov ho má a ako sa ordinuje?

Fakultná nemocnica Trenčín mala u viacerých zamestnancov pozitívne testy na nový koronavírus. Ako aktuálne funguje?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v trenčianskej nemocnici: Koľko lekárov ho má a ako sa ordinuje?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne pristúpili od 25. septembra k obmedzeniu plánovaných operácií a hospitalizácií s výnimkou onkologických a akútnych pacientov. Dôvodom sú pozitívne testy na nový koronavírus u zdravotníckeho personálu nemocnice.

Tu bez obmedzení

Ako informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová, ambulantná starostlivosť funguje bez obmedzení. Bez obmedzení prebiehajú tiež pôrody, jediným obmedzením je, že s rodičkou môže byť okrem zdravotníkov pri pôrode len jedna osoba.

„Zároveň sme na základe pokynu od hygienikov reprofilizovali lôžka v geriatrickom pavilóne, kde sme presťahovaním oddelení získali možnú kapacitu 100 lôžok pre pacientov s podozrením či potvrdeným ochorením na COVID-19,“ uviedla hovorkyňa.

Pozitívne testy

Ako dodala, celkovo vykonali 600 testov u zamestnancov a u 20 z nich bol výsledok pozitívny. „Aktuálne má potvrdené ochorenie COVID-19 osem lekárov, sedem sestier, jedna praktická sestra. Ochorenie potvrdili tiež u troch sanitárov a jedného študenta fakulty zdravotníctva, ktorý u nás vykonáva odbornú zdravotnícku prax,“ doplnila Holecová s tým, že zdravotná starostlivosť o pacientov je naďalej zabezpečená.

Aktuálne je vo FN Trenčín hospitalizovaných 18 pacientov s potvrdeným ochorením, z toho je 16 na infekčnom oddelení a dvaja na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to v nemocnici vyzerá.

OBRAZOM: Koronavírus vo Fakultnej nemocnici Trenčín
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM