Filip Chudý Rôzne

Koronavírus v Trenčianskom kraji: Potvrdili šesť nových prípadov

Na Slovensku sa výrazne zvýšilo testovanie, čoho výsledkom je aj to, že bolo zaznamenaných viac prípadov ochorenia. Koľko v našom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Trenčianskom kraji: Potvrdili šesť nových prípadov
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo počas štvrtka (26. 3.) 43 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 stúpol na 269. V piatok o tom na tlačovom brífingu informovali premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí (obaja OĽaNO).

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej stránke informovalo, že medzi novými prípadmi je ich aj šesť z Trenčianskeho kraja. Dve ženy a jeden muž z okresu Považská Bystrica, po jednej žene z okresov Partizánske, Prievidza a Ilava.

Ďalej MZ SR oznámilo, že medzi novými prípadmi je aj muž z okresu Prešov zo záchytného strediska Trenčín.

Matovič doplnil, že v jednom prípade spomedzi všetkých ide o pozitívne testovaného muža šoféra, ktorý rozvážal potraviny. Z ďalších 42 pozitívne testovaných sú dve osoby podľa slov premiéra „v rizikovej škále“. Počas štvrtka otestovali 912 ľudí.

Čísla v kraji

Aktuálne tak bolo spomedzi obyvateľov v Trenčianskom kraji ohlásených už 30 pozitívnych prípadov. Šesť z okresu Trenčín, šesť z okresu Považská Bystrica, päť z okresu Nové Mesto nad Váhom, päť z okresu Ilava, päť z okresu Partizánske, dva z okresu Prievidza a jeden z okresu Bánovce nad Bebravou.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM