Rôzne

Krajský súd Trenčín má novú predsedníčku: S ministerkou našli spoločnú reč

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková menovala novú predsedníčku Krajského súdu Trenčín, ktorou sa stala Ivera Záleská.

Ilustračný obrázok k článku Krajský súd Trenčín má novú predsedníčku: S ministerkou našli spoločnú reč
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Novou predsedníčkou Krajského súdu (KS) Trenčín je Iveta Záleská. Menovací dekrét jej v utorok v Trenčíne odovzdala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). „Vnímam jej nadšenie a odvahu v tomto pre justíciu ťažkom období urobiť všetko pre to, aby sme vrátili justícii dôveryhodnosť u verejnosti,“ povedala ministerka.

Našli spoločnú reč

Nová predsedníčka KS Trenčín je podľa vlastných slov rada, že s ministerkou spravodlivosti našli spoločnú reč a spoločné ciele, ktoré majú viesť k očiste a zvyšovaniu dôveryhodnosti justície každodennou prácou sudcov.

„Väčšina sudcov si riadne plní svoje pracovné povinnosti, riadne vykonáva svoje sudcovské povolanie ako svoje sudcovské poslanie. Dúfam, že v spolupráci s ministerstvom spravodlivosti nájdeme optimálnu cestu, aby sme mohli justíciu viesť ďalej správnym smerom,“ skonštatovala nová predsedníčka.

Výberové konanie

Záleská uspela 24. júna vo výberovom konaní, v predsedníckej funkcii vystriedala Miroslava Manďáka, ktorému sa skončilo päťročné funkčné obdobie a ktorý sa rovnako uchádzal o post predsedu KS Trenčín.

Okrem Záleskej a Manďáka mali záujem o predsednícke kreslo aj sudcovia KS Trenčín Alena Radičová a Michal Antala. Výberová komisia skonštatovala, že Antala nesplnil podmienky kandidatúry, a ako najvhodnejšiu kandidátku na post predsedníčky KS Trenčín odporučila ministerke Záleskú. Tá pôsobí v justícii viac ako dve desaťročia, pracovala ako sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne a posledných sedem rokov pôsobila na trenčianskom krajskom súde.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM