Kultúra

Leto na Trenčianskom hrade bude pestré: Pripravená séria podujatí

Ak ešte neviete kde strávite letné prázdniny, potom leto na Trenčianskom hrade preverí vašu smelosť aj prenesie do rozprávky.

Ilustračný obrázok k článku Leto na Trenčianskom hrade bude pestré: Pripravená séria podujatí
Zdroj: TASR

Aj toto leto si Trenčianske múzeum, ktoré spravuje jednu z najznámejších krajských dominánt, Trenčiansky hrad, prichystalo pre návštevníkov sériu zábavno-náučných podujatí. Svoju náruč otvorí počas víkendov najmä pre rodiny s deťmi. Informoval o tom na svojom webe Trenčiansky samosprávny kraj.

Už v prvý júlový a augustový víkend prejdú deti aj dospelí skúškou odvahy na podujatí Duch Matúša Čáka ožíva. Povráva sa, že duch pána Váhu a Tatier hrad nikdy neopustil a stráži v ňom ukrytý poklad. Kým hradné klenoty sa budú hľadať v priebehu dňa, večer tu ožijú duchovia a strašidlá, ktoré budú pokúšať nebojácnych návštevníkov počas nočných prehliadok.

Pre milovníkov rozprávok

Pre milovníkov rozprávok a divadla si v tretiu júlovú sobotu múzeum pripravilo v spolupráci s divadelnou spoločnosťou z Prievidze veselé interaktívne predstavenie Luciin svet, inšpirované Dobšinského rozprávkami. Do sveta kúziel a fantázie sa návštevníci Trenčianskeho hradu budú môcť pomyselne preniesť aj vďaka Rozprávkovej ceste Matúša Čáka či počas Dňa princezien.

Na nádvorí bude celé leto sídliť sokoliarska skupina Aquilla z Bojníc, milovníci histórie si až do polovice septembra môžu pozrieť výstavu o bábkovom divadle Z rozprávky do rozprávky, výstavu o tajomných bytostiach z mýtov a legiend či prehliadku akvizičnej činnosti Trenčianskeho mú­zea.

Zábava aj na Beckove

Dobrodružné deti určite poteší aj „prespávačka“ v Beckove. Počas Noci v kúrii Ambrovec sa na večernej prehliadke s baterkami v ruke zoznámia s históriou niekdajšieho sídla šľachty, zasúťažia si o zaujímavé ceny a zažijú aj napínavú prechádzku na Hrad Beckov.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Návštevníkov na Trenčiansky hrad prilákali sokoliari aj strašidlá
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM