Futbal

Lobotkov prestup je na spadnutie: Koľko miliónov pýtajú za odchovanca Trenčína?

Trenčiansky odchovanec Stanislav Lobotka je blízko k prestupu do európskeho veľkoklubu. V hre sú milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Lobotkov prestup je na spadnutie: Koľko miliónov pýtajú za odchovanca Trenčína?
Zdroj: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa môže stať hráčom SSC Neapol už budúci týždeň. Jeho doterajší zamestnávateľ Celta Vigo intenzívne rokuje s talianskym vicemajstrom o odstupnom za 25-ročného stredopoliara. Podľa piatkového reportu portálu gazzetta.it by záležitosť oba kluby mohli dokončiť do polovice budúceho týždňa.

Športový riaditeľ SSC Cristiano Giuntoli mal v piatok uskutočniť sériu telefonických rozhovorov so Španielmi, aby doriešili situáciu ohľadom prestupovej sumy. Celta vraj súhlasila s jej skresaním z výkupnej klauzuly na polovicu, 25 miliónov eur, ale Neapol ju chce zraziť o ďalších päť.

V hre je tak najprv hosťovanie za tri milióny eur do konca sezóny s následným riadnym prestupom za 17 miliónov. Problematických päť miliónov by sa vraj mohlo vyriešiť stanovením výkonnostných bonusov.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Neapol sa zaujímal o Lobotku už aj v minulosti. Bývalý hráč AS Trenčín podpísal so španielskou Celtou Vigo v roku 2017 päťročný kontrakt. Do La Ligy prišiel z dánskeho FC Nordsjalland za štyri milióny eur. Podarilo sa mu etablovať sa v základnej zostave, v tejto sezóne nastúpil v 17 ligových dueloch. Lobotku odporučil do Neapola bývalý kapitán „Partenopei“ Marek Hamšík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM