Krimi

MEGA podvod! Muž sľuboval výhodné investície, od obetí vylákal štvrť MILIÓNA eur

Sľubované výhodné investovanie sa zmenilo na obrovský podvod. 30-ročný muž pripravil svoje obete o takmer štvrť milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku MEGA podvod! Muž sľuboval výhodné investície, od obetí vylákal štvrť MILIÓNA eur
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , Unsplash.com

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu. Obvinený mal podvodom vylákať od viacerých poškodených v Trenčíne a okolí takmer 240-tisíc eur. TASR o tom vo štvrtok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

Vidina výhodných investícií

„Obvinený sa mal v období od roku 2022 prezentovať ako osoba schopná zabezpečiť sprostredkovanie navonok výhodného predaja rôznych nehnuteľností, najmä v Trenčíne a okolí cez spriaznené osoby,“ uviedla Krajčíková.

Muž mal pri tom využiť podľa nej dlhodobé, ale aj krátkodobé známosti s poškodenými, ktorých mal aj utvrdzovať rôznymi formami o úspešnosti takéhoto investovania.

Okradol ich o obrovskú sumu

„Od poškodených pod zámienkou sprostredkovania takéhoto predaja mal vylákať rôzne sumy finančnej hotovosti, buď priamo na kúpu týchto nehnuteľností alebo na financovanie ich výstavby,“ priblížila s tým, že svojím konaním mal obvinený poškodených uviesť do omylu a spôsobiť im celkovú škodu veľkého rozsahu vo výške 239 046 eur.

Polícia muža v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia.

„Vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O jeho ďalšom osude rozhodoval sudca Okresného súdu v Trenčíne,“ dodala Krajčíková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM