Webnoviny - Rôzne

Mesto Trenčín vypovedalo Dukle zmluvu o nájme ZŠ

Kauza okolo trenčianskeho zimného štadióna nabrala nový smer. Potom, ako akcionári extraligového hokejového klubu avizovali, že bez mestskej dotácie nie sú schopní prevádzkovať od mesta prenajatý zimný štadión, sa primátor Trenčína Richard Rybníček r

Rybníček chce, aby prevádzku zimného štadióna na seba prevzalo priamo mesto Trenčín.

"Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodol pristúpiť k tomuto kroku. Chcem Dukle ušetriť náklady, aby sa nemusela trápiť so štadiónom, ktorý je mestským majetkom.

Zimný štadión bude prevádzkovať mesto. Vzťah s akciovou spoločnosťou Dukla bude transparentnejší a pre samotnú Duklu bude pobyt na Sihoti menej finančne náročný. Toto riešenie považujem za výhodné pre obe strany. To, že je prechod pod mesto dobré riešenie, dokazuje krytá plaváreň, ktorú mesto vo vlastnej réžii nielen opravilo, ale aj ušetrilo na prevádzke,“ skonštatoval vo svojom vyjadrení na stránke mesta Trenčín primátor R. Rybníček.

V hokejovej Dukle je však teraz obdobie dovoleniek, ktoré si čerpajú nielen hráči, ale aj funkcionári. "Som na dovolenke a v práci budem opäť od budúceho piatka. Zatiaľ som bol len po telefóne oboznámený s obsahom listu od trenčianskeho primátora.

Aktuálne je jediný možný čas, kedy si ľudia okolo hokeja môžu vziať dovolenky, no paradoxne sú na nich aj majitelia klubu. S naším stanoviskom sa teda zatiaľ neponáhľame. Výpoveď zmluvy berieme ako fakt.

Primátor mal na to právo

Čakajú nás rokovania. Veríme, že sa dohodneme a podmienky prenájmu, za ktorých bude môcť Dukla na zimnom štadióne pôsobiť, nám umožnia klub zachrániť. Aktuálne máme aj problémy so sponzorskými zmluvami, keď aj naši partneri pociťujú neistotu okolo budúcnosti ZŠ.

Napriek tomu som optimista. Od 23. júla začneme pripravovať na ZŠ ľad," skonštatoval pre agentúru SITA prezident klubu Jozef Mitocha.

Budúca sezóna by mala byť pre trenčiansku Duklu jubilejná päťdesiata a v jej závere ju čaká oslava 20. výročia zisku federálneho titulu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM