Tlačové správy

Milan napísal list o krásnom čine: Ľudia by sa mali nad tými slovami zamyslieť

Deti nás niekedy svojimi činmi vedia poriadne prekvapiť. Niektoré z nich mnohých chytia poriadne za srdce.

Ilustračný obrázok k článku Milan napísal list o krásnom čine: Ľudia by sa mali nad tými slovami zamyslieť
Zdroj: pixabay.com

Aj deti vedia vykonať skutky, ktoré si zaslúžia byť ocenené. Na to poukazuje projekt Detský čin roka, ktorého jubilejný 20. ročník prebieha pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Odkaz ľuďom

V kategórii Cena Sašky Fischerovej – Malý Veľký čin je nominovaný aj žiak 3. triedy zo Základnej školy v Hornej Porube Milan Romšák. Ten v minulom školskom roku upratoval v prírode.

„V nedeľu 20. marca sme išli na prechádzku na Santa Fe. Je to krásne prostredie, kde sú lavice, stoly a ohnisko. Každý si tam môže niečo opiecť a posedieť. Po ceste naspäť domov sme vyzbierali odpad popri hlavnej ceste. Plechovky, plasty, papiere… Vyzbierali sme dve preplnené igelitové tašky. Mal som z toho veľmi dobrý pocit. Odporučil by som ľuďom, aby si odpadky zobrali so sebou domov a nevyhadzovali ich v prírode,“ napísal v liste.

Milana môžete podporiť hlasovaním priamo TU

O projekte

Projekt Detský čin roka je školský projekt zameraný na netradičnú formu etickej výchovy. Deti sa učia porozumieť realite cez skúsenosti ich rovesníkov. Vďaka skutočným príbehom majú možnosť pochopiť, že pomoc a spolupatričnosť môže mať rôzne podoby. Deti príbehy čítajú na školách a majú príležitosť sa vcítiť do reálnych detských hrdinov a cez ich priamu skúsenosť si uvedomiť ich vlastné možnosti.

Práca s príbehmi podporuje v deťoch pocit zodpovednosti za prostredie, v ktorom žijú i za vzťahy, ktoré udržiavajú. Posolstvo detí je akceptované ako rovesníkmi tak dospelými a celou spoločnosťou a deti s tak stávajú rovnocennými partnermi pri budovaní lepšieho a krajšieho sveta.

Počas doterajších 20 rokov fungovania projektu sa do neho zapojilo viac ako 1 600 000 detí z celého Slovenska.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Foto: ilustračné

Zdroj: Detskycin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM