Krimi

Muž skončil vo väzbe: V októbri mal každodenne točiť svoju babku vo vzduchu

Bánovský súd vzal do väzby muža, ktorý mal točiť so svojou starou mamou. Takto to malo vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Muž skončil vo väzbe: V októbri mal každodenne točiť svoju babku vo vzduchu
Zdroj: TASR/AP

Okresný súd (OS) Bánovce nad Bebravou vzal do väzby 30-ročného muža, ktorý je obvinený zo zločinu obmedzovania osobnej slobody. Toho sa mal dopustiť na svojej 82-ročnej starej matke. Podľa obvinenia pristúpil muž k svojej starej matke, proti jej vôli ju od chrbta jednou rukou chytil pod pazuchu, druhou za plece a zdvihol ju do vzduchu, kde ju približne desať minút točil. Vulgárne jej mal pri tom aj nadávať, informoval hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Každý deň

„Toto sa malo diať v každodenných intervaloch od začiatku októbra. Konanie obvineného podľa vyšetrovateľa vyvrcholilo 26. októbra, keď svoju starú matku v kuchyni rodinného domu chytil pod pazuchy, zdvihol ju a vyniesol ju z domu von na ulicu," opísal ďalej Tarabus. Žena podľa neho kričala, aby ju pustil, obvinený jej vulgárne nadával a v konaní prestal, až keď mu dohovoril náhodný okoloidúci.

„Obvinený počas výsluchu pred sudcom pre prípravné konanie uviedol, že je nevinný a nikdy sa nestalo, že by babku dvíhal do výšky," doplnil Tarabus.

Podľa sudcu doposiaľ zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že skutok, pre ktorý bolo začaté trestné stíhanie vo veci, bol spáchaný a z jeho spáchania je dôvodné podozrivý obvinený muž. Sudca ho vzal do väzby pre dôvodnú obavu, že by na slobode pokračoval v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné, obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť.

Viac správ zo Slovenska

Agresívne a násilné správanie

„Obvinený muž bol v minulosti štyrikrát súdne trestaný, z toho trikrát bol odsúdený za prečin nebezpečného vyhrážania, keď sa vyhrážal smrťou svojim starým rodičom," ozrejmil ďalej hovorca.

Zakaždým mužovi súd za takéto konanie podľa neho uložil nepodmienečný trest odňatia slobody a k tomu aj ústavné liečenia – protitoxikomanické, protialkoholické aj psychiatrické.

„U obvineného ani predchádzajúce odsúdenia a ani výkon nepodmienečných trestov odňatia slobody neviedli k zmene správania," konštatoval sudca. Zo zabezpečených dôkazov podľa neho vyplýva, že obvinený má problémy s konzumáciou alkoholu, ktorý kombinuje s užívaním psychoaktívnych liekov, čo u neho vyvoláva nekontrolované agresívne a násilné správanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM