Krimi

Muži (66, 65) zaútočili na policajtov: Padli aj vyhrážky smrťou, FOTO

Dvaja muži napadli policajnú hliadku, pričom spúšťačom bol susedský konflikt. Čo sa na mieste dialo?

Ilustračný obrázok k článku Muži (66, 65) zaútočili na policajtov: Padli aj vyhrážky smrťou, FOTO
3
Galéria

Policajti Obvodného oddelenia Partizánske boli 20. mája napoludnie preveriť oznámenie týkajúce sa občianskeho spolunažívania – susedský konflikt. Policajti sa skontaktovali s oznamovateľom, ktorý im uviedol, že jemu a jeho manželke vulgárne nadáva jeho 66-ročný sused. Taktiež policajtom uviedol, že ich spory sú dlhodobé. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti.

Vyhrážky smrťou

„Sused však začal vulgárne nadávať aj privolaným policajtom. Spolu so svojim kamarátom (65) začali najskôr slovne a potom aj fyzicky útočiť na policajnú hliadku. Tí sa snažili situáciu upokojiť, ale márne. Popri útoku opakoval, že policajtov a aj suseda pozabíja,“ uviedla polícia.

Policajti následne v zmysle zákona voči mužom použili donucovacie prostriedky a predviedli oboch na policajné oddelenie. „Jeden z mužov na oddelení pokračoval v agresívnom správaní a poškodil dvere. Policajti pri útoku neutrpeli vážne zranenia. Jeden z dvojice zasahujúcich policajtov bol jednorázovo ošetrený,“ ozrejmili muži zákona.

Tri až osem rokov

Ďalej oznámili, že 66-ročný muž bol v minulosti súdne trestaný a 65-ročný obvinený je držiteľom zbraní a zbrojného preukazu. „Ten mu bude v zmysle zákona odobratý,“ doplnili.

Policajný vyšetrovateľ obvinil oboch mužov (66 a 65) zo zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou spolupáchateľstva. „Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch mužov. O tom, či obvinení budú stíhaní väzobne bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Partizánskom. Za uvedený skutok zákon im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodala polícia.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery z prípadu.

FOTO: Muži (66, 65) po útoku na policajtov pôjdu pred súd
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM