Martina Remšíková Kultúra

Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Trenčíne a okolí

Je za nami už polovica prázdnin. No aj v auguste si môžete oddýchnuť na rôznych podujatiach v Trenčíne a okolí. Ktoré sme zaradili do rebríčka top 5?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Trenčíne a okolí
Zdroj: TASR

Farmársky jarmok

Už 6. augusta sa môžete tešiť na farmársky jarmok. Ráno sa Mierové námestie v Trenčíne premení na rušné trhovisko, kde si budete môcť kúpiť sezónne ovocie a zeleninu, farmárske produkty z blízkych regiónov (syry, vína, mäsové a pekárenské výrobky), kvety a okrem toho ochutnať aj rôzne špeciality. Počas jarmoku zahrá aj Cimbal trio.

Letná čitáreň

Keď je pekné počasie v Trenčíne, tak si každý pondelok a štvrtok môžete prečítať zadarmo knihy, noviny a časopisy vonku v priestoroch Verejnej knižnice Michala Rešetku na Jaselskej ulici. Spríjemnite si chvíle voľna s dobrou knihou.

Nočné letné prehliadky Trenčianskeho hradu

Najbližšia prehliadka sa bude konať 6. augusta o 21.00 hodine na Trenčianskom hrade pod názvom „Dračí dych“. Kto príde, tak zažije stredoveké tance, dračie legendy, imitáciu popravy, strašenie a nočnú ohňovú show. Ďalšie prehliadka sa uskutoční 20. augusta pod názvom „Mučivá prehliadka“.

Hudba na tráve


Hudobné pikniky na tráve sa konajú na trenčianskom Mierovom námestí už od júla. 12. augusta tu napr. zahrajú Aurelius Q & Krajka. Návštevníci si užijú skladby v štýle brazílskej bossa novy a samby, jazzflamenca, afrojazzu, židovských, balkánskych a ruských cigánskych piesní, írskeho folklóru a piesní z Moravy a Slovenska. Na hudobné pikniky sa môžete tešiť až do konca augusta.

Bažant kinematograf


Vyraziť si môžete v Trenčíne aj na putovný Bažant kinematograf. V letných mesiacoch sa zastavuje v rôznych slovenských mestách a môžeme sa naň ku koncu prázdnin tešiť aj v našom meste. Od 25. do 29. augusta si ho užijeme aj na Mierovom námestí v Trenčíne. Premietať sa tam budú filmy: Kobry a Užovky, Wilsonov, Stratení v Mníchove, Eva Nová a Pelíšky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM