Webnoviny - Rôzne

Na Pohode pokrstia osem kníh, aj Beneho prvotinu

Na 15. ročníku multikultúrneho festivalu Pohoda (7. - 9. júla) pokrstia osem kníh slovenských autorov. Na letisku v Trenčíne uvedú na svetlo sveta skúsení i debutujúci autori romány, novely, rozprávky pre deti i literatúru faktu.

Až traja z debutujúcich autorov sú známejší ako hudobníci. Svoj debut Zápas predstaví architekt Martin Beďatš, v hudobných kruhoch známy ako gitarista Bedly zo skupiny Bez ladu a skladu. Speváčka kapely Živé kvety Lucia Piussi zase pokrstí svoj prvý román Láska je sliepka. Kniha je už síce nejaký čas na pultoch, no po bratislavskom krste si Lucia naplánovala na Pohode aj celoslovenský. Marián Benkovič alias Bene je predovšetkým rapperom, no momentálne vstupuje aj do sveta literatúry zbierkou Slovenčina pre samoukov / Spam poetry. O vydanie prvotiny hudobníka, ktorý sa na festivale v minulosti predstavil s projektmi Modré hory či Peťo Tázok, sa postaralo vydavateľstvo Kaliho Kertésza Bagalu a práve v jeho stane sa Bene ukáže na Pohode.

Bagala, známy propagátor a vydavateľ talentovaných slovenských autorov, pripravuje aj ďalšie tri premiéry – na festivale sa v stane literarnyklub.sk bude krstiť, ale aj debatovať s autormi. Spisovateľ Balla predstaví svoju ôsmu knihu V mene otca, Michaela Rosová novelu Dandy a Zuska Kepplová svoj debut Buchty švabachom.

Už tradične bude deťom čítať rozprávky jeden z najúspešnejších domácich autorov kníh pre deti Branislav Jobus, ďalší z hudobníkov – spisovateľov. Tentoraz deťom prečíta niečo z absolútnej novinky, pokračovania príbehov muflóna – kamionistu Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ. Svoje prvé knižné dielo predstaví na Pohode aj publicista Juraj Kušnierik. Ide o publikáciu o islandských muzikantoch s názvom Hudba ostrova, ktorú pripravoval tri roky.

Agentúru SITA informoval PR manažér festivalu Pohoda Mário Gešvantner.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM