Rôzne

Najlepší učitelia Slovenska 2020: V top 30 má zastúpenie aj Trenčín

Organizátori súťaže Učiteľ Slovenska dostali rekordný počet prihlášok, z ktorého vybrali 30 mien. Medzi nimi aj Moniku Plintovú.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší učitelia Slovenska 2020: V top 30 má zastúpenie aj Trenčín
Zdroj: TASR

Viac ako 1100 nominácií dostali tento rok organizátori ocenenia pre najlepších učiteľov Slovenska. Prihlášku si nakoniec podalo rekordných 164 z nich. Ocenenie Komenského inštitútu Učiteľ Slovenska zviditeľňuje a oceňuje prácu tých pedagógov, ktorí pri vzdelávaní využívajú inovatívne metódy, všestranne podporujú svojich žiakov a študentov a zároveň sú inšpiráciou pre svojich kolegov.

Do národného kola tretieho ročníka ocenenia sa mohli prihlásiť učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok či školitelia v online kurzoch. Nominovať ich mohla tiež široká verejnosť.

Vybrali 30

„Nominácií sme dostali 1101, prihlášku do ocenenia poslalo 164 učiteľov, 129 žien a 35 mužov. Viac ako trojnásobný počet nominácií a viac ako dvojnásobný počet prihlášok, v porovnaní s minulým rokom, svedčí o tom, že cena Učiteľ Slovenska sa u nás etablovala a je o ňu záujem, čo nás teší,“ zhodnotila koordinátorka ocenenia Učiteľ Slovenska Lucia Lichá. Ako dodala, 50 percent nominácií poslali žiaci a študenti, 19 percent rodičia. Na výber finalistov mala porota stanovené kritériá, ktoré sú v súlade so svetovým formátom Global Teacher Prize.

Komenského inštitút ešte pred prázdninami zverejnil mená 30 pedagógov, ktorí postúpili do užšieho výberu ocenenia. Z nich, po ďalšom kole hodnotení, porota vyberie desiatich a organizátori ich verejnosti predstavia začiatkom septembra. Meno Učiteľa Slovenska bude známe v októbri, pričom víťaza čaká okrem finančnej odmeny aj cesta na svetové finále Global Teacher Prize 2021.

Naše zastúpenie

V nominácii sa nachádza aj učiteľka anglického jazyka Monika Plintová zo Súkromného gymnázia FUTURUM v Trenčíne.

„Ctila som, že moja povaha a schopnosti ma predurčujú k učiteľskej profesii, ktorá v sebe spája všetko, čo mi je blízke. V triedach zažívam skutočnú radosť z práce a najväčší podiel na nej majú moji žiaci, ktorí ma neprestávajú pozitívne prekvapovať,“ svieti pri jej mene na stránke organizátora súťaže.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM