Tlačové správy

Národné športové centrum vyzýva: Vykroč na vrchol a vyhraj atraktívne ceny!

Národné športové centrum pripravilo na druhú septembrovú sobotu turistickú výzvu pre mladých aj veľkých nazvanú „VYKROČ NA VRCHOL“. Ako sa dá vyhrať?

Ilustračný obrázok k článku Národné športové centrum vyzýva: Vykroč na vrchol a vyhraj atraktívne ceny!
Zdroj: pixabay.com

Každý, kto v tento deň vystúpi na ľubovoľný značený kopec kdekoľvek na Slovensku a pošle svoju fotku z vrcholu do súťaže, spraví nielen niečo pre svoje zdravie, ale bude hrať aj o atraktívne ceny – 2× športové hodinky a 10× čelenku značky Garmin a 10× balíček reklamných predmetov #beactive.

Ľubovoľný kopec

Výzva „VYKROČ NA VRCHOL“ je určená pre každého, kto chce spraviť niečo pre svoje zdravie, spoznať krásy slovenskej prírody a má v sebe aj trochu súťažného ducha. Kopec, na ktorý v sobotu 11. septembra vystúpia ľudia sami alebo s rodinou či priateľmi, si môže každý vybrať individuálne. Jedinou podmienkou je, aby na jeho vrchole bola umiestnená tabuľka miestneho názvu (označenie vrcholu kopca) s názvom vrcholu a jeho nadmorskou výškou.

Kto sa chce zapojiť do súťaže, spraví si pri tejto tabuli „selfie“ tak, aby bola tabuľka dobre čitateľná. Fotku potom zverejní na sociálnych sieťach Facebook alebo Instragram spolu s označením výzvy #vykrocnavrchol a označením organizátora #narodnesporto­vecentrum. Hneď po víkende spomedzi všetkých súťažiacich, ktorí splnia pravidlá, vyžrebuje Národné športové centrum dvoch výhercov značkových športových hodiniek Garmin, desiatich výhercov športovej čelenky Garmin a desiatich ďalších výhercov, ktorí získajú balíček reklamných predmetov #beactive.

Podrobnosti a štatút súťaže nájdu záujemcovia na stránke vykrocnavrchol­.sk.

Spolu s deaflympionikmi

Chceme vylákať ľudí do prírody a trochu ich rozhýbať,“ hovorí Ivan Husár, štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorý bol iniciátorom výzvy „VYKROČ NA VRCHOL“ a zároveň sa rozhodol sám ísť príkladom: „Spolu so slovenskými deaflympionikmi zdoláme v tento deň jeden z najpopulárnejších vyhliadkových štítov Vysokých Tatier a vystúpime na Rysy. Kto sa chce pridať, môže vyraziť spolu s nami o 8:15 spred hotela FIS v Štrbskom Plese. Osobitne chcem pozvať rodičov s deťmi, ktoré majú sluchový hendikep – stretnutie s deaflympionikmi pre nich bude zážitok, ktorý ich môže motivovať k športovaniu počas celého roka“.

Aj keď je výber kopca ľubovoľný, Národné športové centrum v spolupráci s Klubom slovenských turistov vytipovalo v každom zo samosprávnych krajov jeden takýto „ikonický“ vrchol: Devínska kobyla (BA), Mohyla M.R.Štefánika na Bradle (TT), Veľká Javorina (TN), Martinské hole (ZA), Zobor (NR), Sitno (BB), Šimonka (PO) a Kojšovská hoľa (KE).

Výzva „VYKROČ NA VRCHOL“ je súčasťou podujatí organizovaných pod hlavičkou #beactive, ktoré odštartovali 4. septembra na Štrbskom plese a vyvrcholia Európskym týždňom športu, ktorý v dňoch 23. až 30. septembra prinesie stovky športových podujatí pre všetky vekové kategórie po celom Slovensku. Podrobnosti o tejto akcii nájdu záujemcovia na stránke tyzdensportu.sk.

Zdroj: Národné športové centrum
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM