Rôzne

Návrat do škôl zvýšil záujem o testovanie: COVID pozitívni boli len dvaja

Nízka pozitivita bola pre nich potešujúca. V Myjave otestovali viac ako 3 500 ľudí, pozitivita nedosiahla ani desatinu percenta.

Ilustračný obrázok k článku Návrat do škôl zvýšil záujem o testovanie: COVID pozitívni boli len dvaja
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Možnosť otestovať sa v odberných miestach prevádzkovaných mestom Myjava využilo počas piatka a soboty (16. – 17. 4.) 3 525 ľudí. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

Z nich 2 417 prišlo na antigénové testovanie v piatok, 1 108 v sobotu. „Počas týchto dvoch dní sa potvrdil vzhľadom na návrat ôsmakov a deviatakov do škôl a tiež na avizované uvoľnenie opatrení očakávaný zvýšený záujem verejnosti o získanie potvrdenia s negatívnym výsledkom. Testy potvrdili prítomnosť nového koronavírusu len u dvoch testovaných ľudí," uviedol Hrin.

Ako doplnil, obaja s pozitívnym výsledkom navštívili odberové miesto v piatok. „V sobotu nebol na Myjave zaznamenaný ani jeden pozitívne testovaný človek. Pozitivita tak dosiahla úroveň len 0,056 percenta, čo je potešujúce číslo," informoval hovorca mesta.

Predchádzajúci týždeň sa otestovalo 3 230 ľudí a pozitívnych bolo 11 z nich, čo predstavovalo mieru pozitivity 0,34 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM