Futbal Video

Návrat domov bez divákov? AS Trenčín to trochu aj vyhovuje, VIDEO

Futbalový klub AS Trenčín sa vracia domov, ale pred prázdne tribúny. Umiestnenie v tabuľke nerieši.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalisti AS Trenčín vstúpia do jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021 s neobvykle širokým, vyše 30-členným kádrom. Najvýraznejšou novinkou v klube je návrat na vlastný štadión na Sihoti, ktorý v utorok prešiel kolaudačným rozhodnutím. Momentálne 10. tím ligovej tabuľky sa tak oficiálne vracia do vlastných priestorov po takmer 1 000 dňoch, počas ktorých bola jeho prechodným domovom Myjava a neskôr Žilina.

Silný moment

„Bol to pre nás silný moment. Bodaj by podobné pocity zažívali chlapci po každom zápase. Nastala pre nás neuveriteľná úľava a motivácia do ďalšej práce. Za nami je dlhá cesta, ktorá nebola jednoduchá. Naďalej tvrdo pracujeme na dennej báze," povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček na tlačovej konferencii.

Vzhľadom na pandemické opatrenia zažijú domácu premiéru proti DAC Dunajská Streda pred prázdnymi tribúnami.

„Troška nám to aj vyhovuje. Všetko sme robili tak, aby sme na poslednú chvíľku získali povolenie hrať vo vlastnom. Postupne nastane uvoľnenie opatrení. Ľudia sa budú vracať na štadióny po stovkách, neskôr po tisíckach. Budeme sa učiť pracovať s nimi za pochodu," poznamenal funkcionár trenčianskeho klu­bu.

Vývoj v kádri

Oficiálna súpiska prvého tímu obsahuje až 31 mien, šancu v „áčku“ dostane aj Lucas Demitra, syn hokejovej legendy Pavla Demitru. Zo začiatku jesennej časti dostávali príležitosť prevažne hráči zo zahraničia, v druhej polovici pre zmenu najmä mladí slovenskí futbalisti.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Ide o klasický vývoj, na ktorý nemá vplyv naša stratégia. Klub i hráči sa posúvajú. Z našej akadémie prichádza kvalita, ktorej chceme dať možnosť presadiť sa. Teší ma počet našich odchovancov. Musíme si uvedomiť, že pri mladých hráčoch prichádza k určitej nevyrovnanosti výkonov. Budeme trpezliví a pracovať s nimi," vysvetľoval Rybníček.

Iné ciele

Klub si na rozdiel od minulosti nedáva za cieľ skončiť v prvej polovici tabuľky. Zameriava sa na iné ciele. „Som presvedčený, že naši fanúšikovia neriešia to, či budeme v hornej alebo spodnej polovici tabuľky po základnej časti. Chcú vidieť Trenčín, ktorý hrá dobrý futbal a odovzdá na ihrisku všetko. To je pre nich oveľa podstatnejšie," dodal na záver Rybníček.

Mužstvo belgického trénera Stijna Vrevena odohralo počas zimnej prípravy sedem zápasov, dvakrát zvíťazilo, raz remizovalo a štyrikrát prehralo. Najlepším strelcom bol Jakub Kadák s piatimi presnými zásahmi.

Prinášame aj názor Richarda Križana.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Káder AS Trenčín

brankári: Igor Šemrinec, Menno Bergsen, Michal Kukučka
obrancovia: Steve Kapuadi, Martin Šulek, Kelvin Pires, Adrián Slávik, Simeon Kohút, Ruben Ligeon, Richard Križan, Reuben Yem, Juha Pirinen, Urban Mazanovský
stredopoliari: Abdul Zubairu, Hamza Čatakovič, Artur Gajdoš, Ante Roguljič, Jakub Kadák, Samuel Lavrinčík, Matúš Kmeť, Rahim Ibrahim, Achraf El Mahdioui
útočníci: Eduvie Ikoba, Philip Azango, Milan Corryn, Ahmad Ghali, Lucas Demitra, Adam Gaži, Joseph Amoah, Lukáš Letenay, Adam Tučný

Odchody: Tomislav Kneževič, David Depetris, Denis Chudý, Ivenzo Comvalius, Paulo Junior
Príchody: Matúš Kmeť (Ružomberok), Samuel Lavrinčík (Slovan Bratislava), Joseph Amoah (Accra Lions), Rahim Ibrahim (Accra Lions), Lucas Demitra (U19)

Výsledky v príprave:

Trnava – Trenčín 1:0
Górnik Zabrze – Trenčín 4:1
Skalica – Trenčín 0:3
Trenčín – Lipt. Mikuláš 2:3
Trenčín – Púchov 1:1
Trenčín – Dubnica 5:0
Trenčín – Šamorín 1:3
Trenčín – Podbrezová 1:1

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzerá v klube pred začiatkom jarnej časti.

OBRAZOM: AS Trenčín pred štartom jarnej časti a ligovým návratom domov
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM