Marek Vatraľ Kultúra

Noc divadiel v Trenčíne: Kompletný PROGRAM hodina po hodine

Noc divadiel v Kine Hviezda ponúkne predstavenia pre deti i dospelých. Pozrite, čo všetko tam môžeme vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Noc divadiel v Trenčíne: Kompletný PROGRAM hodina po hodine
Zdroj: pixabay

Divadelné predstavenia v podaní zoskupení z Trenčína, Prešova a Bratislavy si môžu vychutnať Trenčania v sobotu (17. 11.) v Kine Hviezda v rámci projektu Noc divadiel. Informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

„Prešovské Divadlo Portál zahrá od 16.00 hodiny príbeh O hlúpom Janovi. Po predstavení môžu malí diváci v zrkadlovej sále vyskúšať Rozprávkomat – divadelný jukebox, ktorý zahrá rozprávky na prianie. V tvorivých dielňach si deti vyrobia originálne divadelné masky. Mestské divadlo Trenčín sa o 18.00 h predstaví s veselohrou Mastný hrniec. Najlepšia kritika je cez satiru a najlepší smiech je cez slzy – o tejto pravde presvedčí divákov jedna z najlepších slovenských veselohier Júliusa Barč-Ivana, v ktorej uvidíme okrem domácich členov Mestského divadla aj Bibianu Ondrejkovú a Štefana Richtarecha,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, bratislavské Divadlo v podpalubí zahrá o 21.00 h mysteriózny a temný súčasný príbeh Vytrvalý dážď. Dielo významného súčasného amerického dramatika Keitha Huffa je komornou hrou pre dvoch hercov o dramatickej epizóde zo života amerických policajtov. Inscenácia stavia predovšetkým na citlivom tlmočení silného príbehu, ktorý sa darí sprostredkovať najmä vďaka dialógu dvoch silných výkonov hercov Juraja Hrčku a Kamila Mikulčíka.

Vstup na všetky predstavenia je zdarma, súčasťou podujatia je aj výstava kostýmov vytvorených študentmi Strednej umeleckej školy v Trenčíne.

Program Noci Divadiel 2018 v Trenčíne

DIVADELNÁ SÁLA

16.00 > Divadlo Portál (Prešov): O hlúpom Janovi – popletený príbeh o tom, ako láska a dobro zvíťazí nad hlúposťou. Detské divadlo, vstup zdarma.

18.00 > Mestské divadlo Trenčín: Mastný hrniec – veselohra o nemennom ľudskom charaktere, pokrytectve, pretvárke a pätolízačstve presvedčí o tom, že najlepšia kritika je cez satiru a najlepší smiech je cez slzy. Hrajú Bibiana Ondrejková, Štefan Richtarech a iní. Komédia, vstup zdarma.

21.00 > Divadlo v podpalubí: Vytrvalý dážď – mysteriózny a temný súčasný príbeh o dvoch newyorských policajtoch v podaní Kamila Mikulčíka a Juraja Hrčku Komorná hra, vstup zdarma.

ZRKADLOVÁ SÁLA

17.00 – 19.30 > Rozprávkomat: divadelný jukebox – 7 minútové rozprávky na prianie diváka Detské divadlo, vstup zdarma.

17.00 – 19.30 > Masky z pásky – výroba vlastných originálnych divadelných masiek pre deti. Workshop, vstup zdarma.

FOYER

Divadelný kostým – výstava prác študentov odboru Scénická a kostýmová tvorba Strednej umeleckej školy v Trenčíne. Výstava, vstup zdarma.

Urob zo seba šaša – veselé fotenie a selfies za šašovskou fotostenou pre celú rodinu. Vlastná tvorba, vstup zdarma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM