Rôzne

Nová cyklotrasa spojí Trenčín až s Českom: Pozrite, kadiaľ má viesť, FOTO

Čoskoro by mala vzniknúť cyklotrasa z Trenčína až do Česka. Jej výstavbu však môže predĺžiť problém s podložím.

Ilustračný obrázok k článku Nová cyklotrasa spojí Trenčín až s Českom: Pozrite, kadiaľ má viesť, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky hrad by mal byť s hradom v moravskom meste Brumov-Bylnice spojený 24-kilometrovou cyklotrasou do tohtoročnej jesene. Problémom môže byť podložie na časti 11,4-kilometrového úseku medzi Trenčínom a Nemšovou

„Samostatné nové teleso cyklotrasy dosiahne dĺžku 11,4 km, zvyšok povedie po už existujúcich komunikáciách. Jeho trasa sa začína za starým železničným mostom v Trenčíne a vedie popod Zamarovce, Skalku nad Váhom, diaľnicu a končiť bude pri kúpalisku v Nemšovej,“ vysvetlil predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška s tým, že v Nemšovej cyklotrasa nadviaže na už existujúci cyklochodník vedúci až po hranicu s Českou republikou.

Ako uviedol zástupca zhotoviteľa cyklotrasy Jozef Chalupiansky, práce na cyklotrase sú momentálne v štádiu zemných prác a realizujú sa na prvých šiestich kilometroch cyklotrasy. „V tejto časti máme odhumusovanú trasu a súčasne sa vykonávajú práce aj na dvoch mostných objektoch cez vodné toky Sučanka a Vlára. Počas prác boli identifikované úseky, kde je nevhodné podložie a spolu s investorom a projektantom hľadáme riešenie,“ povedal Chalupiansky.

Podľa Bašku si TSK nechal urobiť kontrolný posudok zo Žilinskej univerzity, ktorý overí správnosť nameraných hodnôt únosnosti podložia a naznačí ďalší postup pri rozhodovaní. „Ak všetko pôjde dobre, túto stavbu by sme chceli dokončiť na jeseň tohto roka tak, aby cyklistická verejnosť stihla koniec sezóny,“ doplnil Baška. Zástupca zhotoviteľa potvrdil, že za priaznivých klimatických podmienok a rýchleho vyriešenia problému s podložím je reálne jesenný termín stihnúť.

Výstavba cyklotrasy z Trenčína do Nemšovej: Zábery z nej
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM