Marek Vatraľ Rôzne Správy

Nové cyklostojany na opravu bicyklov: Kde všade ich môžeme v Trenčíne využiť?

Cyklostojany boli podľa informácií mesta umiestnené v každej časti Trenčína v rámci Európskeho týždňa mobility. Nazrite, kde všade vám môžu prísť vhod.

Ilustračný obrázok k článku Nové cyklostojany na opravu bicyklov: Kde všade ich môžeme v Trenčíne využiť?
Zdroj: Mesto Trenčín

V Trenčíne pribudlo päť nových cyklostojanov, na ktorých si okoloidúci môžu opraviť a nafúkať bicykel, kočík alebo dokonca aj kolobežku. Ich súčasťou je pumpa a náradie a sú rozmiestnené v každej mestskej časti. Informovalo o tom mesto na svojich oficiálnych webových stránkach.

Spomínané cyklostojany boli podľa mesta umiestnené v rámci Európskeho týždňa mobility. Hlavnou témou ETM 2018 je slogan „Kombinuj a choď“. Zmyslom tohtoročnej kampane ETM 2018 je, aby sa ľudia dopravovali na rôzne miesta najmä pomocou bicyklov, vlakov či pešo.

„Tým, že prijmeme myšlienku multimodality a zavedieme do našich presunov niektoré udržateľné spôsoby dopravy, možno nielen pozitívne ovplyvníme životné prostredie, ale aj zistíme, že sme zdravší a šťastnejší, a zostanú nám aj peniaze na výdavky,“ uvádza stránka eurotm2018.eu­rotm.sk.

Rozpis rozmiestnených cyklostojanov

  • Kruhový objazd na Soblahovskej
  • Pri ZŠ Veľkomoravská
  • Pri Kultúrnom centre na Juhu
  • Pred Rozkvetom
  • Piaty servisný stojan podľa informácií mesta už čoskoro pribudne pri plavárni a tak bude dostupný pre cyklistov z hrádze

Mesto Trenčín sa do EUM 2018 zapojilo ešte v septembri. Občania, ale aj návštevníci mesta mohli pri tejto príležitosti využívať mestskú hromadnú dopravu celý týždeň zadarmo. Podmienkou bolo mať pri sebe platný technický preukaz od motorového vozidla, ktorým sa cestujúci preukázal pri prepravnej kontrole cestovných lístkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM