Monika Földešiová Rôzne

O verejnom obstarávaní nad 10.000 eur bude rozhodovať zastupiteľstvo

O každom verejnom obstarávaní mesta Trenčín nad 10.000 eur budú rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva. Mestské zastupiteľstvo tak na svojom utorkovom (29. 5.) zasadnutí akceptovalo upozornenie prokurátora, ktorý uviedol, že schvaľovanie súťaží

Podľa hovorcu mesta Richarda Nemca sa poslanci z poslaneckého klubu Smer-SD najskôr vyhlasovaniu súťaží bránili s tvrdením, že všetky verejné obstarávania sú v kompetencii primátora mesta. Napokon podľa neho uznali stanovisko prokuratúry a na mimoriadnom zasadnutí 29. mája schválili viacero súťaží. Okrem rekonštrukcie podchodu pri bývalom hoteli Tatra aj súťaž na digitalizáciu ArtKina Metro, či nákup tonerov a výpočtovej techniky.
"Najzásadnejšia vec je, že poslanci mestského zastupiteľstva pochopili význam a dôležitosť upozornenia prokuratúra a svojim hlasovaním ho uznali. Je to dôležité, pretože nám mesiace stáli pre mesto a jeho obyvateľov dôležité investičné akcie,“ uviedol primátor mesta Richard Rybníček.
Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva sa muselo konať dvakrát. Na to prvé 24. mája prišlo iba sedem poslancov. Pre nízku účasť zasadnutie nebolo uznášaniaschopné.

zdroj, foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM